Din 2013 in Poiana Brasov se va schia pana in luna mai

Din 2013 in Poiana Brasov se va schia pana in luna mai
person Horeca
access_time_filled

Din 2013 in Poiana Brasov se va schia pana in luna ma

poiana_iarna_

Autoritatile locale din Brasov au anuntat demararea un proiect complex pentru imbunatatirea domeniului schiabil in zona Poiana Brasov. Partiile vor fi mai mari cu 60%, iar in varful Postavarul va fi amenajat un lac arificial, care va asigura zapada necesara partiilor de schi pana in luna mai. Datorita celor 46 de tunuri alimentate de noul lac de acumulare si a celor 236 de lanci care vor aseza un strat gros de zapada pe 60 de hectare de teren, domeniul schiabil din Poiana va fi practicabil pana primavara tarziu.

poiana-brasov-partii-de-schi-harta

Lacul va avea 15.000 de metri patrati de luciu de apa si va fi construit pe platoul Ruia, la o treime de Varful Postavarul. Stratul de zapada artificiala va fi de 30 de centimetri grosime. „Partiile se vor largi. Vom avea zone in care acestea vor ajunge si la 50 de metri latime. in total vom avea 13 kilometri de partii reabilitate si sase kilomterii de partii extinse”, a spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei.

poiana-brasov-13428

Lucrarile de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Brasov au inceput in urma cu trei saptamani si vor fi gata la finele anului 2012. Toate lucrarile vor fi realizate si pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Pe langa proiectul de imbunatatire a domeniului schiabil, autoritatile trebuie sa realizeze si un al doilea patinoar, pentru ca, la Brasov, vor avea loc probele de patinaj artistic. „27 de milioane de euro va costa proiectul de reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Brasov. Ne dorim foarte mult sa ridicam standardele si sa aducem Poiana la acelasi nivel cu statiunile de schi din Austria sau Elvetia. Vrem sa facem din Poiana Brasov cea mai importanta statiune din tara”, a mai spus Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov.

EWYOF

Romania a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, tara organizatoare a FOTE, competitie care urmeaza sa se desfasoare pe Valea Prahovei si in Brasov in februarie 2013. La festival sunt asteptati, potrivit organizatorilor, 1.500 de sportivi din peste 45 de tari, insotiti de antrenori si tehnicieni, dar si 1.000 de jurnalisti din toata lumea si cateva zeci de mii de turisti.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302