Distrikt 42

Distrikt 42
person Horeca
access_time_filled

Str. Sf. Dumitru nr.3, București

Cum și când a luat naștere Distrikt 42?
Am pornit la drum cu gândul de a deschide un gastropub altfel, diferit de ceea ce există în acest moment în București. Timp de aproximativ 1 an am căutat locația ideală și am vizualizat circa 20 de locații. în afara Centrului Vechi, alternative bune au mai fost zonele Floreasca și cele adiacente Căii Victoriei. în cele din urmă, ne-am oprit la Centrul Vechi, deoarece este un loc care întrunește multe din criteriile necesare pentru acest business.

Centrul Vechi deja atrage și concentrează o mare parte din lumea care își dorește o viață socială. Este, de asemenea, locul din București preferat al turiștilor străini. Este un loc cu oportunități foarte mari, în care trebuie să fii atent, să-ți evaluezi foarte bine perspectivele și trebuie să te poziționezi extrem de bine și cu lucruri bine definite dinainte. Ceea ce am făcut și noi.
Distrikt 42 a luat naștere în iunie 2015, când am deschis terasa. La mijlocul lunii decembrie 2015 a fost deschisă și zona de la parter, urmând ca în primăvara acestui an să inaugurăm spațiul de la etaj. Gastropubul va avea astfel 200 de locuri în interior și aproximativ 170 pe terasă, care va funcționa în sezonul cald. Investiția la final va depăși suma de 350.000 de euro.

în ce constă conceptul?
Distrikt 42 este primul gastropub din București creat pe curent steampunk. Curentul steampunk este un subgen al science-fiction-ului și uneori al fanteziei, care încorporează tehnologie și design estetic, inspirat din mașinăriile cu aburi industriale ale secolului al 19-lea. Atmosfera aproape industrială te rupe de realitatea cotidianului și te transportă într-o lume fantastică, care lasă loc imaginației și curiozității.

Am lucrat cu peste 10 designeri, fiecare obiect de decor fiind extrem de atent ales sau creat special pentru noi. Astfel, la Distrikt 42 vă întâmpină de la un Zeppelin de peste 6 metri lungime, la două hublouri, un astronaut-robot și o sumedie de alte piese de design care vă vor uimi.

Ce ne puteți spune despre meniu?
Nu doar designul a primit atenție maximă, ci și alegerea meniurilor de mâncare și de băutură. Acestea se încadrează perfect în stilul designului pe care ni l-am propus și venim și aici cu nouăți și abordări diferite. Bucătăria este internațională. în meniu avem de la celebrii burgeri, care sunt făcuți de noi, în casă, până la delicii de pub, antreuri și salate inovative, supe (ex. supă de morcovi, supă cremă de dovlecel, gulaș transilvănean de vițel) sau preparate cu carne precum “Coaste de purcel”, „Cotlet de miel Noua Zeelandă”, „Antricot de vită” sau „Copan generos de curcan”.

Ne axăm pe calitate, nu pe cantitate. Referitor la conceperea unui meniu de succes cred că este important ca acesta să nu fie prea mare, prea stufos, și este foarte importantă calitatea produselor.

Ce obiective de dezvoltare a business-ului aveți?
Pentru moment ne concentrăm pe finalizarea proiectului, astfel încât în vară să avem deschis și etajul. Ulterior vom lua în considerare alte oportunități ce se pot ivi.

interviu realizat de Diana SBâRCEA
foto: Zvasile Adrian


Cotlete de miel de Noua Zeelandă servite cu chutney de piersici
Ingrediente:
• Cotlete de miel de Noua Zeelandă 350gr
• Iaurt 100gr
• Muștar dijon 10 gr
• Mentă 5 gr
• Salvie 3gr
• Oțet de mere 5ml
• Pulpă piersici 250gr
• Ceapă roșie 1 bucată medie
• Stafide 5 gr
• Sare de mare grunjoasă 5 gr
• Piper 3gr
• Ulei de măsline 20 ml
• Vin alb 30ml
• Zahăr 30gr
Mod de preparare:
Cotletele de miel se curăță de grăsime și partea de tendon. Se formează o marinată din iaurt, muștarul dijon cu cei 10 ml de ulei de măsline, vinul alb, mentă, salvia, 3 gr de sare și 3 gr piper. Se ung cotletele de miel cu marinata formată și se dau la frigider pentru aproximativ o oră.
Pentru chutney: Ceapa roșie se curăță, se spală și se toacă julien, pulpa de piersică se taie cuburi sau julien grosier, se adaugă restul de ulei de măsline într-o tigaie și se călește ceapa roșie julien, pentru aproximativ 3-4 min., după care se adaugă pulpa de piersică, oțetul de mere și zahărul, se reduce la foc mic pentru cca. 10-12 min. Se servește fierbinte alături de cotletele de miel. Cotletul de miel se scoate de la frigider, se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ 10 min., se încinge o tigaie fără ulei, se adaugă cotletul de miel scos din marinată, se prăjește cca. 1 minut pe fiecare parte, după care se introduce la cuptor pentru circa 10 min. (după preferințe); se servește recomandabil în sânge sau mediu (niciodată bine făcut, se pierde din calitatea cărnii, a gustului și a texturii).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302