Domeniul schiabil de la Sinaia s-a extins

Domeniul schiabil de la Sinaia s-a extins
person Horeca
access_time_filled

Domeniul schiabil de la Sinaia s-a extins

Sezonul de ski 2010-2011 vine cu noutati, la Sinaia. Proiectul «Dezvoltarea zonei turistice Sinaia – Perla Carpatilor» aduce iarna aceasta un nou telescaun in statiune, cu o capacitate de transport de 1800 de persoane pe ora si trei partii noi de ski date in folosinta. Extinderea domeniului schiabil din zona are loc in vederea pregatirii pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013) pentru sporturi de iarna, care va fi organizat in perioada 16-23 februarie 2013, pe Valea Prahovei.

ski_view_1012147c

Noul telescaun va functiona in zona partiilor de ski Valea Soarelui, este debraiabil si acoperit, va parcurge un traseu in lungime de 1610 metri si are o capacitate de transport de 1800 persoane pe ora. «Toate proiectele pe care le-am demarat deja sau cele la care lucram in prezent, vizeaza in special continuarea dezvoltarii domeniului schiabil si sunt sustinute de Ministerul Turismului. Avand in vedere ca Sinaia detine cel mai vast domeniu schiabil si singurul de altitudine din Romania, vreau ca pana in anul 2013, cand orasul nostru va gazdui Festivalul Olimpic pentru Tineretul European, partiile si instalatiile de transport pe cablu sa fie la nivelul pe care il impune un astfel de eveniment”, a declarat Vlad Oprea, primarul din Sinaia.

partia-de-ski-sinaia-5

Anul acesta, se vor da in folosinta 3 partii de ski : partia Valea Soarelui 2 – cu o lungime de 1200 de metri, latime 50 metri, diferenta de nivel 200 metri, grad de dificultate usoara -, Partia Laptici – cu o lungime de 1900 metri, latime 40 metri, diferenta de nivel 330 metri, grad de dificultate usoara -, si Partia Gondola 1, pentru incepatori, care se afla la baza Telegondolei si are o lungime de 150 de metri, latime 30 metri, diferenta de nivel 16 metri, grad de dificultate usoara. Partia Gondola 1 este  prima partie din Sinaia dotata cu iluminat nocturn si 3 tunuri de zapada.

tel

„Avem tot ce trebuie pentru sezonul rece. Ne asteptam sa avem din ce in ce mai multi turisti. Traseele montane sunt practicabile, in acest moment. Avem noua partii omologate la nivel national, alte doua omologate international si vom avea doua partii care vor fi inaugurate in zona Valea Soarelui, dintre care una pentru incepatori. in total vor fi 13 partii”, a declarat Madalina Rosu, purtator de cuvant la Primaria Sinaia.

ansamblu partie

in 2013, pe Valea Prahovei va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) pentru sporturi de iarna. Acesta va fi organizat in perioada 16–23 februarie 2013 si se va desfasura in Rasnov, Brasov, Predeal, Busteni, Azuga si Sinaia. La Brasov se vor desfasura probele de hockey pe gheata, patinaj artistic si Short Track (viteza pe pista scurta). La Predeal se vor desfasura probele de Biatlon (500m, 1.000 m, 1.500 m, 2.000m), la Busteni si Azuga vor avea loc probele de schi fond si schi alpin, iar la Sinaia vor putea fi urmarite competitiile de snowboard. Rasnovul va gazdui competitiile la sarituri cu schiurile pe trambuline K70 si K90. Organizarea acestei competitii ajuta turismul din Romania deoarece autoritatile sunt obligate sa finalizeze proiectele de modernizare si dezvoltare a domeniului schiabil de pe Valea Prahovei.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302