Doua noi statiuni de ski isi fac aparitia pe harta Romaniei

Doua noi statiuni de ski isi fac aparitia pe harta Romaniei
person Horeca
access_time_filled

Doua noi statiuni de ski isi fac aparitia pe harta Romaniei

ski-2[1]

Primaria Petrosani a incheiat un contract in valoare de 283,69 milioane lei cu o firma din Pitesti pentru constructia domeniului schiabil din Parang. Lucrarile stau la baza dezvoltarii viitoarei statiuni turistice din Parang, care se doreste a fi cea mai mare statiune de ski din sud-estul Europei. „Am aprobat construirea a doua statiuni noi de schi: La Nucet, in judetul Bihor, si alta la Petrosani, in Parang, declara ministrul Elena Udrea la inceputul acestui an.

lacul-galcescu-2

Contractul in valoare de peste 280 de milioane de lei a fost atribuit la 31 august, in urma unei licitatii deschise, la care firma pitesteana a fost singurul ofertant, potrivit unui anunt  publicat de curand de primaria din Petrosani pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Lucrarile vor dura 30 de luni din momentul atribuirii contractului. „Contractul de lucrari va realiza infrastructura necesara realizarii unui sistem de linii suspendate, construirea si montajul de linii suspendate pentru transportul pe cablu cu cabine, telescaune, achizitia instalatiei si a echipamentelor de transport pe cablu, cabine, telescaune, constructia de platforme pentru activitati sportive, achizitia de echipamente pentru producerea zapezii artificiale, amenajarea de drumuri de acces, precum si amenajarea unui lac de acumulare necesar asigurarii sursei de alimentare cu apa a echipamentelor de producere a zapezii artificiale, se mai arata in anuntul de achizitii publice.

Masivul Parang

Potrivit studiului de fezabilitate, autoritatile se asteapta ca in Masivul Parang sa vina, anual, aproximativ 350.000 de turisti. Zona este propice pentru schi din noiembrie pana in aprilie, datorita altitudinii de peste 1.600 de metri la care se afla partiile.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302