UNWTO a organizat World Tourism Conference 2010

UNWTO a organizat World Tourism Conference 2010
person Horeca
access_time_filled

UNWTO a organizat World Tourism Conference 2010

UNWTO logo

Organizatia Mondiala a Turismului a organizat in perioada 4-6 octombrie 2010, impreuna cu guvernul din Malaysia, a doua editie a Conferintei Mondiale a Turismului (World Tourism Conference 2010), care s-a desfasurat la Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia. Conferinta a reunit peste 500 de lideri de renume mondial din domeniul turismului, din aproximativ 30 de tari, factori de decizie politici din industria turismului mondial, experti in turism atat din mediul public cat si din mediul privat, care si-au impartatit know-how-ul in domeniu si au trasat liniile pentru dezvoltarea turismului international. Principala preocupare din cadrul conferintei a fost realizarea unui sector turistic „mai verde si mai profitabil in acelasi timp, la nivel global.

3

„Principalul obiectiv al acestei conferinte este acela de a analiza strategiile destinatiilor turistice si a companiilor din turism care se bucura in prezent de cel mai mare succes. Scopul acestei conferinte este asadar acela de a dezvalui secretele prin care aceste destinatii turistice au reusit sa fie in top, secrete care pot fi adoptate si adaptate, pentru a genera si a accelera dezvoltarea industriei turismului la nivel mondial, se arata in comunicatul de presa emis de OMT. Conferinta s-a axat de asemenea pe inovatiile si pe strategiile de marketing de succes din domeniul turismului, cu scopul de a stabili directiile strategice de actiune care sa permita sectorului public si privat sa valorifice si sa maximizeze potentialul turismului.

wtm-unwto

Principalul punct de interes al liderilor din domeniul turismului prezenti la conferinta l-a reprezentat ecoturismul si protectia mediului, participantii subliniind actiunile fiecarei tari participante in acest sens si importanta unui turism mai ecologic si mai profitabil. „Un sector turistic mai ecologic este o preocupare majora de ani buni pentru UNWTO, iar realizarea acestui lucru ofera beneficii semnificative pentru destinatiile turistice si pentru turisti, a declarat Taleb Rifai, secretarul general UNWTO.

Importanta protejarii mediului inconjurator de catre sectorul turistic a fost subliniata si de catre primul ministru al Malaysiei, Haji Muhyiddin bin Mohd Yassin, in deschiderea conferintei: „in timp ce vrem sa facem din turism o sursa de venit principala pentru tara noastra, dorim de asemenea sa ne asiguram ca nu este produs nicio dauna mediului inconjurator. De aceea este absolut necesar sa stabilim strategii de actiune concrete pentru guvern si pentru actionarii din industrie, strategii care sa faca sectorul turistic ,,mai verde.

worldcup1

Conferinta a reliefat faptul ca industria turismului la nivel mondial este pe o traiectorie ascendenta in 2010, dupa anul 2009, un an de criza pentru sector. Desi in revenire, principalele provocari la care industria turismului trebuie sa faca fata au ramas  aceleasi: lipsa locurilor de munca, masurile de austeritate si cresterea impozitarilor cu scopul de a lupta impotriva deficitului. Dezvoltarea turismului a luat cea mai mare amploare in regiunea Asiei si Pacific, conform datelor de la OMT. Regiunea este pe locul doi in topul celor mai vizitate regiuni din lume, cu 181 milioane de sosiri turistice internationale anuale (21% din totalul mondial)  si cu incasari internationale din turism de 204 miliarde dolari (24% din totalul mondial) in 2009.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302