Ecoturismul românesc sufocat de birocraţie

Ecoturismul românesc sufocat de birocraţie
person Horeca
access_time_filled

SETimes.com a scris că există un interes crescut în Europa de Sud-Est pentru ecoturism, astfel că administrațiile locale din țări precum Grecia, România, Macedonia și Serbia sunt interesate să profite de această tendință în turismul ecologic.
delateco
Țara noastră are 3.000 de pensiuni private care sunt membre ale Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural. Președinta Asociației, Maria Stoian, spune că numărul pensiunilor care se alătură ANTREC este în creștere în pofida provocărilor cu care se confruntă micile afaceri. „Există obstacole peste tot, la fel ca în orice alt domeniu. Birocrația excesivă în obținerea tuturor documentelor necesare, infrastructura insuficient dezvoltată, drumuri de acces, canalizare, conexiuni la sistemele de alimentare cu energie electrică și gaze naturale, precum si taxele excessive”, a spus Maria Stoian.
Serbia2
Ecoturismul este o formă de turism cu impact scăzut asupra mediului. Este o modalitate de turism durabil și care asigură beneficii populației dintr-o regiune. În plus, în condițiile economice dificile actuale, ecoturismul oferă un model de dezvoltare sustenabilă prin sprijinirea economiilor locale și crearea de locuri de muncă.

Regiunea Europei de Sud-Est oferă numeroase oportunități de ecoturism, iar multe state din regiune își promovează aceste avantaje: insula Kea din arhipelagul Cicladelor (Grecia), micile sate din Serbia, nunțile tradiționale din satele din regiunea Ohrid din Macedonia, amestecul unic de moștenire albaneză și ortodoxie sârbă în comunitățile din Kosovo în regiunile Prizren, Gjakova, Peja și Decan și hostelurile din zona Bistriței din Moldova, de la marginea de Est a Carpaților.
ecoturism
În anul 2010 ecoturismul a contribuit cu 100 milioane de euro la economia Serbiei, aproximativ 16% din veniturile turistice. Serbia a indentificat ecoturismul ca o sursă potențială de creștere economică, dezvoltare regională și ca o posibilitate de îmbunătățire a imaginii țării. „Peste 1.000 de gospodării din 70 de municipalități sunt implicate în ecoturism și generează un profit similar cu 1.000 de mici întreprinderi”, a declarat ministrul sârb al Economiei și Dezvoltarii Regionale, Nebojsa Ciric.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302