Fonduri europene pentru Centre de Informare şi Promovare Turistică

Fonduri europene pentru Centre de Informare şi Promovare Turistică
person Horeca
access_time_filled

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional  Regional a lansat un nou apel de proiecte pentru Operațiunea „Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora”, din cadrul Domeniului Major de Intervenție 5.3. „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”.
Cererile de finanțare pot fi depuse la sediul Organismului Intermediar pentru Turism, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, începând cu data de 12 martie 2012. Cererea de proiecte va fi deschisă până la depășirea cu 50% a alocării financiare disponibile. Puteți vizualiza Ghidul Solicitantului aici.
infoÎn 2012, două centre naționale de informare și promovare turistică, unul în Brașov și altul în Poiana Brașov, urmează să fie realizate, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
Indicatorii economico-financiari au fost aprobați recent de consilierii locali, urmând ca sumele necesare – 626.000 de lei pentru cel din Brașov și 623.000 pentru cel din Poiana Brașov – să fie obținute din finanțare europeană, contribuția municipalității fiind de 2%. Cele două Centre naționale de informare turistică vor avea formă circulară, cu geamuri termopan pe structură din lemn, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități.

În Poiana Brașov, Centrul național pentru informare și promovare turistică se va construi, cel mai probabil, lângă parcarea de la intrarea în stațiune, iar cel din Brașov, în zona Parcului Central „Nicolae Titulescu”.
Centrele naționale de informare și promovare turistică vor pune la dispoziția turiștilor români și străini, dar a operatorilor din turism, hărți, broșuri, pliante, vor oferi informații despre traseele turistice, obiective turistice, evenimente de interes care se desfășoară în județ, serviciile fiind asigurate în mod gratuit.

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302