Grupul Thomas Cook revine pe piaţa turistică românească

Grupul Thomas Cook revine pe piaţa turistică românească
person Horeca
access_time_filled

Unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, va reîncepe de anul viitor să aducă turiști germani, elvețieni și austrieci în România, după ce în anul 2006 s-a retras de pe piața românească, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea pentru agenția Mediafax.
thomas2„Subsidiara din Germania a grupului britanic, Thomas Cook AG, va opera din 2012, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul românesc, circuite și călătorii în orașe”, a declarat Elena Udrea. .
Thomas Cook s-a retras în anul 2006 de pe piața românească, nemulțumit de hotelurile și serviciile de pe litoral.

„Pe lângă destinațiile de vacanță, România începe să devină tot mai atractivă pe piața germană și să fie percepută ca o destinație interesantă din punct de vedere al naturii, al culturii și chiar al prețului pachetelor turistice”, a mai declarat  ministrul turismului.
Alături de Neckermann, cei mai mari touroperatori germani, TUI, REWE Touristik și FTI, au România ca destinație în cataloagele lor.
Thomas Cook este pionierul turismului de masă și în anul 1841 a organizat o călătorie cu trenul în Anglia pentru 500 de persoane. În 1855 a făcut primul tur al Europei, organizat pentru turiștii britanici.
În 1900, firma Thomas Cook era lider în turismului mondial.
nekermanÎn anii ’60 Josef Neckermann a înființat firma Neckermann Reisen în Germania și a început să facă oferte de masă pentru zboruri cu avionul, iar în 1964 a lansat primul catalog turistic. Firma s-a numit ulterior NUR Turistic, iar după unirea cu compania Condor Flug Diensts a devenit C&N Turistic.
C&N Touristic a preluat în 2001 compania britanică Thomas Cook Holdings Ltd., schimbându-și numele în Thomas Cook AG, firmă înregistrată în Germania. Aceasta a fuzionat în 2007 cu touroperatorul britanic MyTravel, și s-a format astfel Thomas Cook Group Plc., cu sediul central în Londra, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume.
Thomas Cook Group activează pe 21 de piețe, are 22 de milioane de clienți și a avut în anul fiscal 2009-2010 o cifră de afaceri de 9,3 miliarde de lire sterline. Grupul deține aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajați și, în afară de Europa, mai activeză în Asia, Egipt și Canada.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302