Cheltuielile turiştilor de afaceri vor creşte cu 9% în 2011

Cheltuielile turiştilor de afaceri vor creşte cu 9% în 2011
person Horeca
access_time_filled

Cheluielile efectuate de turiștii de afaceri vor crește cu 9.2% la nivel mondial, în 2011, potrivit studiului „Global Business Travel Spending Outlook 2011-2015”, realizat de Global Business Travel Association. După o scădere de 7.8% a cheltuielilor în 2009, turismul de business a revenit în forță în 2010, când s-a înregistrat o creștere de 8.4% față de anul precent, iar anul 2011 anunță noi creșteri ale acestui indicator.

business

Potrivit studiului, revenirea economică înregistrată la nivel mondial se reflectă și în starea actuală a turismului de afaceri. Însă, așa cum unele țări își revin mai rapid din criza economică decât altele, și turismul de afaceri înregistrează rezultate extrem de diferite de la o țară la alta.

De exemplu, în China, India, Rusia și Brazilia turiștii de business vor cheltui de două până la trei ori mai mult decât cei din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța și Germania.

În China de exemplu, creșterea pentru anul 2011 este preconizată la 11.2%, iar în India 10.8%. Și în Marea Britanie și SUA se așteaptă creșteri ale cheltuielilor efectuate de turiștii de business, însă mult mai mici decât în regiunile mai sus amintite, și anume de 5.4%, respectiv 3.8%.
La nivel global însă, potrivit directorului executiv al GBTA, toate semnele indică o creștere susținută, care a mai declarat că turismul de business a avansat mai rapid decât se preconiza la sfârșitul anului trecut. Motivele spune acesta, reprezintă de fapt un cumul de factori precum creșterea profitului înregistrat de companii, care au dus la alocarea unor bugete de travel mult mai mari anul acesta dar și creșterea tarifelor practicate de companiile aeriene.
spendAstfel, dacă în 2010 suma totală a cheltuielilor efectuate de turiștii de afaceri era de 924 de miliarde de dolari, în 2011 aceasta se estimează că va ajunge la 1000 de miliarde de dolari.
Studiul a fost realizat de aripa de cercetare a Global Business Travel Association, GBTA Foundation, prima organizație din lume dedicată în exclusivitate turismului de afaceri și evenimentelor corporate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302