Guvernul Japoniei facilitează călătoriile românilor în Japonia

Guvernul Japoniei facilitează călătoriile românilor în Japonia
person Horeca
access_time_filled

passAmbasada Japoniei în România a anunțat pe 28 decembrie că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor și a relațiilor culturale și comerciale dintre Japonia și România, extinde implementarea următoarelor măsuri temporare privind regimul vizelor pentru cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei (luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2011), până la data de 31 decembrie 2012 (inclusiv):
1. Cetățenii români posesori de pasapoarte valide, emise de autoritățile române, care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a sta pe o perioadă ce nu depășeste nouăzeci (90) de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a avea nevoie de viză.
2. Condițiile expuse la paragraful 1 nu se aplică și cetățenilor români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei cu intenția de a căuta un loc de muncă sau de a exercita o profesie sau alte activități (inclusiv în domeniul artistic și sportiv, contra unei remunerații).

japan2
3. Cetățenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei sunt obligați să respecte legile și regulamentele din Japonia. De asemenea, Ambasada Japoniei în România dorește să sublinieze faptul că posesorii de pașapoarte temporare emise de autoritățile române nu fac obiectul acestei măsuri și că este, în continuare, necesar ca ei să solicite viza, înainte să călătorească în Japonia.
Pentru orice alte detalii și informații, publicul este rugat să acceseze pagina de internet a Ambasadei Japoniei în România (www.ro.emb-japan.go.jp) sau să sune la Serviciul Consular al Ambasadei, la numărul 021-319-1890.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302