MDRT a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism

MDRT a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Turismului a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism, care verifică starea pârtiilor de schi din întreaga țară, respectarea măsurilor de siguranță în zonele unde se practică sporturi de iarnă, dotarea punctelor de prim-ajutor și salvamont, dar și starea în care se află structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.) și agențiile de turism. Persoanele care vor să facă sesizări sau reclamații privind serviciile de care beneficiază au la dispoziție nonstop și gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

comandament2

Din comandamentele de iarnă pentru turism fac parte reprezentanți ai Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administrației publice locale și ai serviciilor publice de salvamont. Aceștia verifică starea pârtiilor de schi (existența certificatelor de omologare, a autorizațiilor ISCIR pentru transporturile pe cablu, respectarea măsurilor de siguranță, existența mijloacele de protecție și a indicatoarelor de semnalizare pe pârtii) și dotarea punctelor de prim-ajutor și salvamont cu echipamente necesare intervențiilor.

În ceea ce privește structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.), comandamentele controlează existența certificatelor de clasificare și conformitatea serviciilor oferite cu nivelul de clasificare, dar și respectarea prevederilor legale privind evidența și protecția turiștilor în unitățile de cazare. În cazul agențiilor de turism sunt verificate existența licenței de turism, a poliței de asigurare și a contractelor obligatorii cu turiștii și cu turoperatorii.

palti

Comandamentul de iarnă pentru turism răspunde și la toate sesizările și reclamațiile făcute la numărul telverde pentru turism, 0800.86.82.82, disponibil nonstop și gratuit.
Directorul Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, a declarat că activitatea acestor comandamente contribuie la creșterea gradului de siguranță a serviciilor din domeniul turismului. „Comandamentele de iarnă pentru turism urmăresc, în primul rând, să se asigure că sunt respectate măsurile privind siguranța turiștilor pe pârtii și asigurarea calității serviciilor din domeniul turismului. De asemenea, comandamentele urmăresc și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din sectorul cazării și al alimentației publice, precum și asigurarea unei competitivități loiale la nivelul industriei. Acționăm după un grafic precis care vizează verificarea tuturor pârtiilor din țară și efectuăm controale, prin sondaj sau la sesizarea turiștilor, a structurilor de primire turistică din stațiuni și a agențiilor de turism. Îi invit pe turiști, pentru binele lor, ca, înainte să facă rezervări, să verifice pe site-ul ministerului nostru, www.mdrt.ro, dacă unitățile de cazare și alimentație publică sau agențiile de turism funcționează legal și dacă au certificat de clasificare sau licență de turism. Turiștii trebuie să știe că, alegând serviciile unor operatori care nu au aceste clasificări, se supun unor riscuri majore privind siguranța și sănătatea lor”, a declarat directorul Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302