Hotel de 5 stele la Salina Turda

Hotel de 5 stele la Salina Turda
person Horeca
access_time_filled

Hotel de 5 stele la Salina Turda

Autoritatile din Turda au anuntat construirea unui hotel de 5 stele in apropierea Salinei Turda, care va avea opt etaje si 143 de locuri de cazare, restaurant si terasa, salon de mic dejun, bar, sali de conferinte, piscina cu jacuzzi si sala de fitness. Valoarea estimata a proiectului este in jur de 17.540.000 de euro, iar primarul municipiului Turda, Tudor Åžtefanie estimeaza ca in doi ani hotelul va putea fi dat in folosinta. Primaria Turda a prezentat totodata si primele fotografii cu viitoarea investitie.

proiect salina

Marele anunt al lunii decembrie in Consiliul Local al municipiului Turda a fost construirea Hotelului Salina Turda pentru care a fost prezentat deja studiul de fezabilitate. Acesta va fi construit cu principalul obiectiv de a sta la dispozitia celor care vin pentru tratament balnear. Astfel, va avea un centru de sanatate cu acces la salina, cu zone de primire, de recreere si de tratament. De mentionat ca accesul la salina se va face printr-un ascensor direct din hotel.

salina-hotel

in legatura cu fondurile pentru realizarea acestui proiect, primarul Tudor Åžtefanie a declarat ca autoritatile intentioneaza sa se asocieze cu un investitor privat, astfel incat viitorul hotel sa fie realizat in parteneriat public-privat, in care Primaria va veni cu terenul dar si cu o participatie financiara: ”este un parteneriat prin care dorim sa-l realizam. A aparut legea parteneriatului public-privat cu normele de aplicare. Deja sunt discutii in acest sens, eu sunt convins ca pentru cei care vor sa investeasca nu este o investitie prea mare in acest moment, pentru ca daca am socoti cele 143 de locuri de cazare pe zi ori 365 de zile, vedeti ca nu inseamna prea mult fata de cei 400.000 de vizitatori care vin la salina in cele 12 luni de turism”.

hotel la Salina

Partenerii la care se refera primarul sunt ”firme private. Pot sa fie lanturile hoteliere pe care am trimis oferta noastra, de la Mariott pana la celelalte lanturi hoteliere, pot sa fie societati de investitii, pot sa fie pur si simplu societati private care au aceasta dorinta sa investeasca intr-un asemenea proiect.”

Pentru a absorbi nevoile de cazare ale tuturor vizitatorilor salinei ar fi nevoie de inca opt astfel de unitati in Turda, potrivit primarului. Administratia locala detine 7 hectare de teren in zona Salinei Turda, obiectiv modernizat recent cu peste 6 milioane de euro, si intentioneaza sa realizeze aici doua complexuri de cazare. Mina Anton este una din locatii, unde va fi construit hotelul de cinci stele. Hotelul va fi construit pe 12.500 de mp si va fi incastrat in dealul de langa Salina Turda.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302