Hotelierii din Bucuresti, pe minus in aceasta toamna

Hotelierii din Bucuresti, pe minus in aceasta toamna
person Horeca
access_time_filled

Hotelierii din Bucuresti, pe minus in aceasta toamna

In aceasta toamna, tarifele la hotelurile din Bucuresti au scazut la jumatate comparativ cu cele practicate in toamna anului 2008, iar pretul unei camere pentru o noapte de cazare a scazut sub 100 de euro, chiar si la unitatile de cinci stele, potrivit reprezentantilor sectorului hotelier.

bucuresti_cladiri_23

George Turna, prim-vicepresedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si administrator al hotelului Ambasador din Capitala a precizat ca in aceasta toamna au scazut atat tarifele, cat si gradul de ocupare si perioada de innoptare. „Bucurestiul este un oras in care nu se intampla nimic si care nu are nimic de aratat. Nu-mi amintesc ca in ultimii 20 de ani sa fi fost o toamna mai proasta sau un an mai prost, sustine George Turna.

Mihai Acatrinei, directorul general al hotelului de patru stele Ramada-Majestic din Bucuresti, a spus ca tariful mediu din aceasta toamna este cu 20-25% sub cel din aceeasi perioada a anului trecut si cu 50% mai redus fata de lunile septembrie-octombrie din 2008. Totodata, gradul de ocupare a coborat la 55-60%, comparativ cu 80% inregistrat cu doi ani in urma.

Ramada Majestic

„Principala problema este ca a disparut segmentul business din hotelurile bucurestene. Tariful mediu a scazut sub 100 de euro, chiar si la cinci stele, fata de 120-160 de euro in 2008. Sinumarul conferintelor s-a redus cu circa 30% comparativ cu acum doi ani si, de asemenea, s-au organizat cu 20% mai putine nunti. Daca in 2008 perioada medie de sedere a unui turist intr-un hotel in Capitala era de 2,8 nopti, acum aceasta a coborat la 1,1-1,2 nopti, a adaugat Acatrinei.

Proprietarul lantului Continental, Radu Enache, a afirmat ca tariful mediu pentru hotelurile de patru si cinci stele din Bucuresti a scazut la 66 de euro pentru o noapte de cazare, iar gradul de ocupare s-a diminuat cu 20% fata de anul trecut. Hotelurile din lantul Continental au avut in acest an un grad mediu de ocupare de 52%, iar incasarile au crescut cu doar 2%, in conditiile in care capacitatea de cazare s-a majorat cu 15%, prin deschiderea a doua unitati, Grad Hotel Continental din Bucuresti si Ibis Sibiu.

Grand-Hotel -Continetal

Pe fondul scaderii indicatorilor financiari, Enache a stopat doua investitii care totalizau 24 de milioane de euro si vizau deschiderea a doua hoteluri la Timisoara. „Nu vad nicio solutie pentru iesirea din criza. Suntem in acelasi ocean al prostiei, cu toate deciziile contradictorii pe care le ia Guvernul. Nu exista niciun plan de iesire din criza, nicio predictibilitate, niciun plan agreat de intregul esicher politic. Pentru anul viitor intrezaresc aceeasi prostie a guvernantilor si acelasi intuneric in economie”, a mai spus Radu Enache.

ÂÂ

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302