Hoteluri Verzi si in Romania

Hoteluri Verzi si in Romania
person Horeca
access_time_filled

Workshop-ul a oferit informatii practice pentru utilizarea tehnologiilor disponibile in realizarea de cladiri mai performante, mai eficiente din punct de vedere energetic si cu impact redus/zero asupra mediului. In plus, workshopul a fost structurat astfel incat participantii sa aiba ocazia de a interactiona activ cu lectorii, in cadrul sesiunilor interactive de intrebari si raspunsuri.

In prima parte, evenimentul a cuprins informatii despre beneficiile de a construi hoteluri verzi si exemple regionale si internationale de proprietati sustenabile de succes. Astfel, Steven Borncamp, Presendinte al Romania Green Building Council, a pus in evidenta necesitatea de a incorpora in cadrul mediului de afaceri conceptele de design sustenabil, renovarea si operatiunile necesare industriei hoteliere si ecoturismului. Domnul Sorin Ionescu, Managing Partner al Fivestar Hospitality, a atras atentia asupra problemelor intampinate de hotelieri, preconceptiilor existente si solutiilor existente. Dna Meda Vasiliu, Director de Marketing & Vanzari al JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a impartasit din eforturile realizate de Marriott in aplicarea principiilor verzi la nivel international.

Partea a doua a fost dedicata discutiilor despre stimulentele financiare, prevederilor legislative si certificarilor existente pentru industria hoteliera. Dna Maria-Daniela Toma, consilier in cadrul Ministerului Mediului ” Directia Generala Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila ” a oferit informatii despre etichetarea ecologica in Romania, in timp ce Dna Dagmar Diwok a discutat despre situatia curenta a certificarii hotelurilor in Europa, precum si despre suportul oferit de Uniunea Europeana pentru implementarea acestor certificari. Domnul Dan Cotes, Presedinte al Asociatiei Tinerilor pentru Excelenta, a prezentat modernizarile si pasii intreprinsi de Hotelul Saturn din Saturn ” primul hotel eco-etichetat din Romania ” in obtinerea etichetei ecologice.

Ultima parte a workshopului a fost dedicata solutiilor inovatoare pentru industria ospitalitatii. Mihaela Nicolau, reprezentant al Romania Green Building Council, a prezentat tehnologii si solutii cu referire la eficienta energetica, energiile regenerabile si responsabilitatea fata de mediu. Au fost abordate probleme ce tin de: selectarea locatiei, arhitectura, consumul de energie, consumul de apa, materialele utilizate, designul interior, izolarea fonica, managementul deseurilor, calitatea aerului, si monitorizarea hotelului. Studii de caz au fost prezentate de: Reto Ruegg ” Calidus, cu informatii despre termocentrale pe baza de peleti si despre pisoarele ecologice fara apa; Rita Boka ” Philips, cu informatii despre solutii eficiente de iluminat; Ali Taher ” CEMS Tehnologii, cu informatii despre automatizarile pentru hoteluri; Sorin Pana ” URSA Romania, cu detalii despre izolarea termica si fonica a cladirilor si costurile implicate.

Cu peste 70 de participanti, evenimentul s-a bucurat de un real succes. La workshop au participat reprezentanti cheie din sectorul constructiilor sustenabile si industriei ospitalitatii: hotelieri, companii de constructie, arhitecti, ingineri, furnizori de servicii si tehnologii, studenti si profesori, autoritati publice. Organizatorii au oferit si un numar limitat de burse studentilor interesati.
Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail pentru participanti si membrii RoGBC.

Urmatoarele evenimente RoGBC:
Comisia Europeana ” Romania si Schimbarile Climatice ” 26 februarie 2009, organizat de Comisia Europeana si Green Report
Acoperisurile Verzi si Peisajul Urban ” 10 martie 2009, organizat de RoGBC
Materiale de Constructie Sustenabile ” 19 martie 2009, organizat de RoGBC
Crearea de Birouri mai Verzi ” 22 aprilie 2009, organizat de RoGBC

Organizator:
Romania Green Building Council (www.RoGBC.org) este o asociatie non-profit si apolitica ce incurajeaza aparitia conditiilor de piata, educationale si legislative necesare transformarii industriei constructiilor si a celor adiacente in scopul crearii si renovarii unor cladiri performante care sa fie atat sustenabile, cat si profitabile. RoGBC a primit acreditarea ca „Emerging Council” (Consiliu Emergent) al World Green Building Council (www.WorldGBC.org) .

Pentru detalii va rugam contactati:

Laura Nemoianu
Romania Green Building Council
Marketing & Communications
021-222 5135 / 021-569 5012
Laura.Nemoianu@RoGBC.org
www.RoGBC.org

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302