Hotelurile celebre datorita industriei de la Hollywood

Hotelurile celebre datorita industriei de la Hollywood
person Horeca
access_time_filled
Hotelurile celebre datorita industriei de la Hollywood
Fascinatia Hollywood-ului pentru hotelurile din intreaga lume a determinat Hotels.com sa publice lista hotelurilor care si-au castigat celebritatea datorita turnarii aici a multor filme hollywoodiene. Hotelurile au fost utilizate in scene de dragoste, conspiratii si crime din filme si vor continua sa joace un rol important in istoria filmului.
cinema_alanya
1. Taj Lake Palace Hotel, Udaipur, India, 5* a gazduit filmul din seria James Bond, Octopussy, in 1983 avandu-l ca protagonist pe Roger Moore. Construit in 1746, hotelul a imprumutat elemente simbolice ale celebrului Taj Mahal. Palatul este in mare parte construit din marmura, decorat cu matasuri opulente si picturi murale colorate, iar mobilierul din lemn sculptat si ornate confirma statutul unuia dintre cele mai romantice hoteluri din lume.
2. Lanesborough St. Regis Hotel, Londra, Marea Britanie, 5* a fost ansamblul hotelier in care s-a filmat thrillerul Eyes Wide Shut cu Tom Cruise si Nicole Kidman. Cel mai scump apartament al hotelului, The Royal Suite, a fost camera de snooker utilizata pentru scena in care personajul lui Cruise afla despre evenimentele in care era implicat. Apartamentul are 3 dormitoare, iar in servicii este inclus un majordom la datorie 24 de ore si un sofer pentru limuzina hotelului.
3. Fontainebleau Miami Beach, Miami Beach, SUA, 4.5* Filmele turnate aici sunt din seria Bond, Goldfinger cu Sean Connery, Scarface cu Al Pacino si The Bodyguard cu Kevin Costner si Whitney Houston. Hotelul a fost renovat recent, iar costurile de renovare s-au ridicat la 1 miliard de dolari si a cimentat pozitia hotelului ca destinatie ideala pentru turnarea scenelor de filme.
4. Millennium Biltmore Hotel, Los Angeles, SUA, 5 *
in acest hotel s-au turnat filme precum Rocky 3 cu Sylvester Stallone, Ghostbusters cu Bill Murray si Dan Akroyd, Independence Day cu Will Smith si Wedding Crashers cu Owen Wilson si Vince Vaughan. Hotelul are o istorie indelungata cu Hollywoodul, fiind si gazda ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar timp de 8 ani, intre 1931 si 1942.5. Hotel Del Coronado, KSL Luxury Resort, San Diego, SUA, 4*. Aici s-a filmat celebrul clasic Some Like It Hot cu Marilyn Monroe, Jack Lemmon si Tony Curtis. Cunoscut in industria hoteliera americana ca”The Del” atrage prin decorurile maiestuoase si stilul architectural victorian. La aniversarea a 50 de ani de la producerea filmului, anul trecut hotelul a tinut o gala la care a participat actorul Tony Curtis.
6. Historic Lake Lure Inn, North Carolina, SUA, 3*. Filmul Dirty Dancing cu Patrick Swayze si Jennifer Grey, a promovat acest hotel ca locul in care vei avea”the time of your life”. Hotelul este ideal pentru vacantele cu familia si pentru activitatile acvatice in Lacul Lure.
7. InterContinental Le Grand, Paris, Franta, 4*. Este locul in care s-a filmat Frantic cu Harrison Ford in 1988, al regizorului Roman Polanski. Construit in 1862, hotelul a fost redeschis recent dupa o renovare de zeci de milioane de dolari, transformandu-se intr-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Paris.

8. The Fairmont Royal York, Toronto, Canada, 4* a gazduit filmele Serendipity cu John Cusack si Kate Beckinsale, Cinderella Man cu Russell Crowe si Renee Zellweger si Crima la 1600 cu Wesley Snipes. Deschis in 1929, farmecul clasic si grandoarea hotelului a convins regizorii ca este locul perfect pentru filme.

9. The Westin Grand Berlin, Berlin, Germania, 5* a facut parte din scenele filmului The Bourne Supremacy cu Matt Damon. Pentru fanii filmului, hotelul este situat aproape de majoritatea zonelor in care s-a filmat.
10. The Savoy, Londra, Marea Britanie, 5*. Aici s-au filmat Notting Hill cu Julia Roberts si Hugh Grant, The French Lieutenant’s Woman cu Jeremy Irons si Merryl Streep si Capcana pentru hot cu Sean Connery si Catherine Zeta-Jones. Recunoscut mai ales pentru scena romantica din Notting Hill, hotelul atrage clienti fani ai filmelor, dar si persoane care cauta acel „altceva” in capitala Angliei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302