O PALMA PESTE OBRAZUL TURISMULUI ROMANESC?

O PALMA PESTE OBRAZUL TURISMULUI ROMANESC?
person Horeca
access_time_filled
O PALMA PESTE OBRAZUL TURISMULUI ROMANESC?Cu ocazia unui eveniment ce a pus pe tapet masuri necesare si solutii pentru industria ospitalitatii ne-am reamintit, de parca mai era nevoie, de problemele turismului din Romania. Concret, Romania are potential, dar nu stie sa-si administreze si valorizeze resursele. Nu mai este nevoie ca reprezentanti ai brandurilor hoteliere internationale sa ne spuna cat de minunata este tara noastra, ca doar din acest considerent au investit la noi. Toti cei din industria ospitalitatii suntem constienti de acest aspect, dar se pare ca avem nevoie de reconfirmari dese ale potentialului tarii noastre pana sa ne apucam sa facem ceva in privinta domeniului turistic.

editorial48
Pe de-o parte, hotelierii locali spun ca au nevoie de ajutorul institutiilor statului in privinta promovarii destinatiilor turistice la nivel international, ca de confortul si satisfactia turistilor se pot ocupa ei singuri. Pe de alta parte, statul spune ca investeste in infrastructura turistica, insa aceste investitii nu se vad, deocamdata, motiv pentru care reprezentantii industriei ospitalitatii locale se plang de procesul anevoios de decizie si de implementare a masurilor financiare guvernamentale. intarzierile de orice fel nu fac bine nici unei industrii, cu atat mai putin celei a ospitalitatii. La noi, hotelierii in loc sa fie gata sa intampine clientii in orice sezon, le inchid usile in nas in afara sezonului si ma refer aici, in special, la turismul de pe litoral, care dureaza 2 luni. Se plang ca nu sunt bani. Asa o fi? Åžtiati ca Romania in 2009 a avut la dispozitie fonduri europene in valoare de 30 miliarde de euro, din care a absorbit doar 5%? De ce? Domnul Prim Ministru Boc spune „absorbtia fondurilor europene merge prost pentru ca lucram cu romani, care au si ei metehnele lor”. Revenim la ce am spus mai sus, nu stim sa administram si sa folosim resursele, natura, asezarea geografica.
Avem potential, avem obiective, avem baza turistica, dar azi, se pare ca nu mai stim sa facem turism in Romania, nu mai stim sa ne mandrim cu ce avem. Acum ridicam din umeri, ne spunem „nu se poate”, dam vina pe Guvern ca nu face nimic, ne luam picioarele la spinare si mergem la vecini de-ai nostri in vacanta. Cineva spunea odata¾Nu va ganditi ce face tara pentru voi, ganditi-va ce faceti voi pentru tara!”, coroborat cu un slogan interbelic „Prin noi insine”, ajungem la concluzia ca, inainte de toate, toti trebuie sa muncim mai mult si mai bine, fara sa asteptam ceva de la altii… oricine ar fi ei!

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302