Hotelurile de pe litoral obligate să rămână deschise în perioada 1 mai-1 octombrie

Hotelurile de pe litoral obligate să rămână deschise în perioada 1 mai-1 octombrie
person Horeca
access_time_filled

Hotelurile de pe litoral obligate să rămână deschise în perioada 1 mai-1 octombrie

Operatorii din turism vor fi obligati să mențină deschise unitățile de cazare pe întreaga perioadă a sezonului estival, respectiv 1 mai – 1 octombrie. De asemenea, hotelierii sunt obligati să-și reabiliteze structurile astfel încât să asigure „un peisaj optim, atrăgător, care să încânte și atragă turiștii pe litoral”, a anunțat Executivul.

 
hotel-mamaia-5
Proiectul Legii Turismului, aprobat duminică de Guvern și transmis Parlamentului spre dezbatere, prevede ca administrarea plajelor să revină doar operatorilor din statiunile de pe litoral, fiind instituită și o taxă hotelieră de 1%, din care jumătate va fi vărsată la autoritatea locală, iar restul va fi folosit pentru proiecte de dezvoltare turistică.

Mamaia
Legea Turismului reglementează înființarea parcurilor turistice, a asociațiilor de dezvoltare și promovare a turismului la nivel regional, elaborarea unui Registru al patrimoniului turistic, precum și crearea ulterioară, prin hotărâre de guvern, a unei entităti speciale pentru promovarea turismului, care va fi condusă de un director desemnat de MDRT și va include și reprezentanți ai industriei de profil.

Ministrul Elena Udrea a precizat că se discută și varianta în care operatorii ce mențin deschise unitățile hoteliere mai mult de șase luni să achite doar jumătate din impozite.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302