Legea Turismului a fost adoptată de Guvern

Legea Turismului a fost adoptată de Guvern
person Horeca
access_time_filled

Legea Turismului a fost adoptată de Guvern

La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Guvernul a adoptat, în ședința din 20 martie 2011, Legea Turismului. Adoptarea unei legi a turismului era necesară în contextul în care domeniul era reglementat printr-o serie de acte normative de diverse ranguri, cu prevederi uneori diferite, se anunță în comunicatul de presă al ministerului. Legea va asigura stabilitatea cadrului instituțional cu rol și atribuții principale în elaborarea strategiilor și programelor în domeniul turismului, precum și fluența în derularea măsurilor, programelor și proiectelor de dezvoltare pe termen mediu și lung în turism.

turism_udrea1_rsz

În plus, legea clarifică responsabilitățile autorităților publice centrale și ale celor locale implicate în acest domeniu, precum și unele cerințe obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turiștilor. Legea aprobată ieri aduce prevederi distincte referitoare la: turismul de litoral, parcurile turistice, stațiunile turistice și patrimoniul turistic.

Pentru o mai bună gestionare a domeniului, legea prevede înființarea, de către MDRT, a unui Sistem național de colectare și interpretare a datelor și informațiilor din domeniul turismului. În acest demers se vor folosi informațiile colectate atât de la agenții economici din turism, cât și de la instituțiile și organizațiile publice și private care au legătură cu activitățile turistice. Acest sistem va permite cunoașterea informațiilor relevante din industrie, pe care se vor fundamenta deciziile pe care MDRT la va lua în legătură cu turismul.

turism-investitii

Activitatea de promovare turistică a României se va desfășura prin intermediul unei instituții publice, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea MDRT, care urmează a fi înființată prin Hotărâre de Guvern. În cadrul instituției va funcționa un Consiliu consultativ format din reprezentanți ai autorității publice centrale responsabile în domeniul turismului, ai instituției cu rol de promovare turistică, precum și din reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai asociațiilor profesionale, patronale și de promovare turistică.

La nivel regional se pot constitui asociații pentru dezvoltarea și promovarea turismului, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, care vor fi consultate la elaborarea politicilor de dezvoltare și promovare în domeniul turismului și monitorizarea acestora.

Legea Turismului a fost trimisă Parlamentului spre dezbatere.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302