Industria hoteliera in 2010. Rezumat

Industria hoteliera in 2010. Rezumat
person Horeca
access_time_filled

Industria hoteliera in 2010. Rezumat

Piata hoteliera de la nivel international a fost in 2010 extrem de dinamica, oferind multe inaugurari de hoteluri si miscari strategice ale marilor lanturi hoteliere, majoritatea statisticilor confirmand o revenire a pietei hoteliere in acest an. Echipa Horeca a inventariat la sfarsit de an principalele miscari din sectorul hotelier in 2010, pe plan international.

hotel trend mic

Luna ianuarie a venit cu inaugurarea oficiala a celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa, in Dubai, pe data de 4 ianurarie 2010, urmata imediat de inaugurarea celui mai inalt hotel din lume, tot in Dubai, la data de 6 ianuarie 2010, si anume hotelul Rose Rayhaan – o cladire cu 72 de etaje si 482 de camere si apartamente, situata la circa un kilometru de turnul cu 200 de etaje Burj Khalifa. Tot in cladirea Burj Khalifa se inaugureaza, in aprilie 2010 primul hotel din lume dezvoltat de Armani Hotels& Resorts, care da tonul unei viitoare colectii de hoteluri si resorturi Armani, in intreaga lume.

Burj Khalifa by Emaar Properties

in luna februarie lantul international Accor a vandut pentru suma de 154 milioane de euro 5 hoteluri din portofoliul propriu la Invesco Real Estate. Dupa aproape doi ani de la atacurile teroriste care au socat lumea, Palatul Taj Mahal din Mumbai si-a redeschis portile in luna august 2010. Hotelul a fost inchis dupa atacurile teroriste din luna noiembrie 2008, in urma carora au decedat 166 de persoane. Au fost cheltuite 1,75 miliarde de rupee pentru restaurarea fiecarei piese a mobilierului vechi din patrimoniul hotelului.

taj-mahal-hotel-mumbai-has-a-minor-fire-8192

Hotelul InterContinental din Praga a fost vandut cu 110,6 milioane euro, in luna septembrie 2010. Strategic Hotels&Resorts, Inc. a semnat un acord pentru vanzarea hotelului InterContinental din Praga unui grup de investitii condus de un afiliat al Westmont Hospitality, pentru pretul total de aproximativ 110,6 milioane de euro sau aproximativ 297.000 de euro pe camera.

Madrid_RitzHotel_Outside

Celebrul hotel Ritz din capitala spaniola marcheaza in luna octombrie 2010, 100 de ani de la inaugurarea. De un secol, hotelul Ritz din inima Madridului a devenit o adresa emblematica a capitalei Spaniei, aniversarea acestuia fiind marcata in luna octombrie 2010, dar si de-a lungul intregului an 2011. Tot in luna octombrie, faimosul hotel Savoy din Londra s-a redeschis, dupa ce a beneficiat de una dintre cele mai ambitioase proiecte de restaurare.

ac-hotels

in luna octombrie 2010 Marriott International a anuntat ca, impreuna cu grupul hotelier spaniol AC Hotels, va lansa o noua franciza sub numele „AC by Marriott”, in Europa si America Latina, in anul 2011. in urma acestui joint-venture dintre Marriott International si AC Hotels, mai mult de 90 de hoteluri marca AC Hotels, deja existente in Spania, Italia si Portugalia, asteapta sa fie rebranduite „AC by Marriott”. in luna noiembrie, acelasi lan hotelier Marriott International, Inc a achizitionat faimosul hotel Berners din Londra, pe care intentioneaza sa il remodernizeze in urmatorii doi ani si sa il transforme intr-un boutique hotel sub brandul Edition.

editionhotel_london_berners

Parte a grupului hotelier InterContinental Hotels Group (IHG), celebrul brand Crowne Plaza anunta in decembrie 2010 debutul sau pe piata hoteliera din Thailanda, la 1 ianuarie 2011, prin inaugurarea hotelului Crowne Plaza Bangkok Lumpini Park. Cu 241 de camere, acesta va deveni primul hotel Crowne Plaza din Thailanda.

Lantul hotelier Accor isi adauga in decembrie 2010, in portofoliul sau, unul dintre cele mai mari hoteluri dedicate conferintelor din Europa, celebrul hotel Meridien Montparnasse din Paris. Pullman, brandul de lux al Accor, a semnat un acord cu Unibail-Rodamco in vederea preluarii lui Meridien Montparnasse, care va deveni astfel, Pullman Paris Montparnasse, in data de 7 ianuarie 2011.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302