DE CE ar trebui sa fie mai bun anul care vine?…

DE CE ar trebui sa fie mai bun anul care vine?…
person Horeca
access_time_filled

De sectorul restauratiei din Romania, ghidurile gastronomice n-au auzit si nici nu vor auzi curand. De ce? Pentru ca nu oferim nimic deosebit, nimic special, nimic exceptional. Si din pacate, de multe ori, nu oferim nici macar nimic!.

In toate sectoarele ospitalitatii nationale, la toate nivelurile trebuie sa se intample ceva. Este momentul sa ne debarasam de lamentari, insuccese si sa punem umarul la treaba pentru a schimba lucrurile. Sa ne intelegem, am trecut de faza in care trebuie sa schimbam “ceva”. Acum totul trebuie schimbat, de la atitudinea personalului angajat in industrie fata de clienti si serviciile de proasta calitate, pana la furnizorii de echipamente, bautura si produse alimentare pentru sectorul hotelier, restauratie si catering. S-a demonstrat practic, mai ales in ultimii doi ani, ca managerii, care nu tin pasul cu vremurile, îsi duc afacerile in faliment. Pentru carentele ospitalitatii romanesti, nu mai este doar vina ospatarului, bucatarului, barmanului, ci este chiar mai mult vina managerilor, depasiti de vremuri si de cerintele clientilor.

Traim in era inovatiei, creativitatii si ingeniozitatii, elemente care trebuie exploatate la maxim, daca dorim performanta. Vi se mai pare surprinzator ca anul acesta romanii nu prea au mai calcat prin restaurante? Chiar mai credem ca este de vina doar criza economica? Fidelizati-va clientii! Trimiteti-va oamenii la training! Castigati-le loialitatea! Organizati competitii pentru angajati! Acceptati serviciile de consultanta in sectorul in care activati, acest aspect va duce la sporirea afacerii voastre si la îmbunatatirea calitatii serviciilor oferite.

In concluzie, o industrie a ospitalitatii in Romania, in adevaratul sens al cuvantului, nu exista. Pentru ca nu este bine conturata, nu are profesionistii de care este atata nevoie, nu doreste sa devina motorul economiei nationale – sau macar parte din el -, este demotivata si nu are spiritul de competitie, iar oamenilor care activeaza in domeniu le lipseste dorinta de a fi cei mai buni.

Daca vi se pare o radiografie proasta, va rugam sa ne contactati. Daca se intampla sa nu va regasiti in aceasta “normalitate” a Romaniei de azi, ne bucuram alaturi de voi si de cei care va calca pragul!…

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302