Insule, munţi şi castele de vânzare în Europa

Insule, munţi şi castele de vânzare în Europa
person Horeca
access_time_filled

Recent, guvernele europene au scos la vânzare cele mai multe active naționale, inclusiv aeroporturi din marile capitale, operațiuni de creștere a cailor de rasă și crestele munților. Active în valoare de zeci de miliarde de euro deținute de guvernele Europei pot fi cumpărate de oricine își permite, în încercarea țărilor europene de reduce datoriile externe și de a atenua efectele crizei economice.  Agenția de presă Bloomberg catalaloghează fenomenul ca „cea mai mare vânzare de garaj a continentului din ultimul deceniu”.
aeropuerto_de_madrid_barajas___exterior_02
Spania vinde o parte din acțiunile Loteriei Naționale. De asemenea, guvernul spaniol caută cumpărător și pentru două aeroporturi. Spania a angajat banca RBS să privatizeze aeroporturile Madrid Barajas și Barcelona El Prat.
france-a-chateaux-on-the-shores-of-lake-genevaFranța scoate la vânzare până în 2013 diverse proprietăți. Castelul deținut de guvern de pe malul Lacului Geneva, terenul de vânătoare și casa de oaspeți din pădurea Saint-Germain-en-Laye din vestul Parisului fac parte din activele statului francez care își așteaptă cumpărătorii.

BBC_Television_centreGuvernul britanic si-a propus să scoată la vânzare BBC Television Centre, clădirea din care s-au făcut transmisiuni televizate în ultimii 50 de ani. Traseul de cale ferată pe care circulă trenul de mare viteză, dintre gara St. Pancras’ din Londra și Canalul Mânecii, ar putea fi scoasă și ea la vânzare. Nici activele deținute pe alte meleaguri de către britanici nu vor scăpa vânzării. Sediul consulatului britanic din Australia va fi în curând proprietate privată.
Grecia pentru a reduce datoriile a început prin vânzarea câtorva insule, inclusiv o parte din Mykonos.De asemenea, statul elen scoate la vânzare compania națională de căi ferate și cea mai mare companie de jocuri de noroc din Europa, OPAP și ia în considerare să vândă 55% din acțiunile aeroportului din Atena.

austrian_alps
Guvernul austriac a scos la vânzare două vârfuri de Munții Alpi pentru suma de 121.000 euro în total. AFP anunță că din cauza revoltei opiniei publice la lansarea anunțului, guvernul austriac a amânat vânzarea crestelor Alpilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302