Competiţia culinară METRO Chef 2011, în plină desfăşurare

Competiţia culinară METRO Chef 2011, în plină desfăşurare
person Horeca
access_time_filled

Concursul de artă culinară METRO Chef 2011 și-a desemnat câștigătorii celor 3 etape regionale desfășurate până în prezent la București, Bacău și la Craiova. Evenimentul presupune demonstrații de artă culinară ale clienților METRO, care concurează în echipe formate dintr-un bucătar șef și un ajutor de bucătar (angajați ai aceluiași restaurant), pentru crearea unui meniu complet, „prin care sunt evidențiate talentul și pregătirea clienților METRO Cash&Carry România în domeniul gastronomiei”.

metrobuc
Competiția METRO Chef continuă cu etapele regionale din Constanța (14-15 iulie), Brașov (11-12 august), Timișoara (1-2 septembrie), Cluj (15-16 septembrie 2011). Marea finală va avea loc în București, în toamna acestui an.
Câștigătorii Etapei București, care s-a desfășurat în perioada 28-29 aprilie 2011, sunt: restaurantul „La Cantine de Nicolai”, cu echipa formată din: Bogdan Marius Petruț și Dănuț Panait și restaurantul Trattoria Daimon, a cărei echipă a fost formată din: Cornel Sami Corodianu și Nicolae Mihai.

competitionmetroEtapa Bacău (2-3 iunie) a fost câștigată de restaurantul „La Taverna”, cu echipa formată din Mihai Năstase Cristian Fistos, iar etapa de la Craiova a fost câștigată de  restaurantul People’s, prin Ducu Florin Paraschița și Ștefan Relu Mocanu.
Marii câștigători ai concursului METRO Chef 2011 vor primi medaliile concursului și câte o bursă de studiu pentru prestigiosul program „Authentique French Cuisine” al Institutului Paul Bocuse, din Franța. Pentru echipele clasate pe locurile doi, respectiv trei, au fost pregătite module de școlarizare în cadrul Centrului de Pregătire în Gastronomie, care funcționează în cadrul magazinului METRO Militari, precum și premii constând în echipamente de bucătărie.
„METRO Cash & Carry România dorește să promoveze valorile fundamentale din domeniul HoReCa, acelea de excelență și competență. Suntem convinși că ideea competiției METRO Chef se potrivește perfect acestui obiectiv și oferă aspiranților la poziția de maestru bucătar posibilitatea de a-și demonstra abilitățile în cadrul unei competiții incitante, în fața unui juriu experimentat. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea să urmeze cursurile uneia dintre cele mai recunoscute, dacă nu chiar cea mai recunoscută, școală de gastronomie a Institutului Paul Bocuse din Franța.”, spune Marc Carena, Director Management Clienți METRO Cash&Carry România.
Juriul competiției este format din specialiști în domeniul gastronomiei, care vor asigura jurizarea concursului atât în bucătărie, în timpul preparării meniului, cât și după servirea preparatelor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302