Italia sustine intens turismul international

Italia sustine intens turismul international
person Horeca
access_time_filled

Italia sustine intens turismul international

Ministrul italian al Turismului, proaspat ales Presedintele Consiliului Executiv al UNWTO, Michela Vittoria Brambilla, in discursul inaugural a tinut sa sublinieze faptul ca trebuie continuate eforturile pentru a demonstra importanta si contributia turismului la economia globala.

Minister turism

„Guvernul italian este ferm convins ca o resursa care atinge atat de multe aspecte economice cum este turismul – sector comercial si schimb de cunostinte, o forta in dezvoltarea socio-economica – trebuie sa i se acorde atentia cuvenita, sa-i fie recunoscute meritele si statutul de industrie cu propriile caracteristici si nevoi specifice”, a spus Vittoria Brambilla, adresandu-se ambasadorilor stetelor membre UNWTO la reuniunea de la Madrid din 12 noiembrie. „Va asigur de implicarea noastra totala, si implicit a mea, in promovarea unei viziuni eficiente si inovative a potentialului acestui sector economic”, a adaugat aceasta.

Michela Vittoria Brambilla

„Italia a iesit in evidenta ca tara al carei potential turistic a fost recunoscut in totalitate, demonstrandu-si importanta prin crearea de locuri de munca, crestere economica sustinuta si dezvoltare corecta si inclusiva”, a spus secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai. „Acest lucru a fost certificat de faptul ca la inceputul anului trecut a fost desemnat in premiera un ministru dedicat al Turismului, in persoana doamnei Brambilla”, a precizat Rifai.

ItalyEasyItalia

Italia este membru UNWTO din 1978 si este una dintre destinatiile de top ale lumii, ocupand locul 5 ca numar de turisti straini si locul 4 in topul veniturilor obtinute din turismul international. in ciuda climatului economic din ultimii doi ani, Italia a fost una dintre putinele tari care a inregistrat o crestere a turismului in 2009, cu 43 de milioane de sosiri ale turistilor straini si continua sa aiba rezultate positive si in 2010, atat ca numar de sosiri cat si ca venituri din turism, in crestere cu 3%.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302