Turismul mondial intra intr-o noua era

Turismul mondial intra intr-o noua era
person Horeca
access_time_filled

Turismul mondial intra intr-o noua era

Turismul mondial va suferi schimbari semnificative in urmatoarele doua decenii. China este pe cale de a deveni cea mai puternica forta din industria turismului mondial, este concluzia trasa la World Travel Monitor Forum, din Pisa, intre 4-5 noiembrie 2010. 50 de experti in turism din toata lumea si oameni de stiinta au prezentat aici statistici actuale si ultimele trenduri in turismul mondial. China, spun expertii in turism, va trebui sa faca fata unei provocari extrem de mari: specializarea si profesionalizarea angajatilor din industria travel si din industria hoteliera.

china_marelezidchinezesc

„Pana in anul 2030, China va deveni cea mai populara destinatie din lume. in plus, in urmatorii 20 de ani China va inlocui Germania la capitolul cea mai vizitata tara din lume. Atunci cand reglementarile pentru vize pentru cetatenii din Republica Populara Chineza se vor schimba in cele din urma, turistii din China sunt asteptati sa depaseasca cu mult pe cei din alte tari”, a declarat profesorul Haivan Song, de la Universitatea Politehnica din Hong Kong. Acesta sustine prelegeri la a doua cea mai mare universitate din lume, predand cursuri de turism si de industria ospitalitatii.

china 2

Potrivit acestuia, explozia de turisti in China in urmatoarele doua decenii presupune ca aceasta tara va trebui sa faca fata unor mari provocari, in special in pregatirea angajatilor in industria hoteliera si de travel.

Potrivit  previziunilor lui Haivan Song, in urmatorii cinci ani numarul sosirilor turistice in China va fi crescut deja de la 150 de milioane la 385 de milioane. „in ritmul actual China va deveni o putere economica egala cu a Europei si a Marii Britanii combinate. Rolul Chinei in turismul mondial va fi similar.”, a mai declarat Haivan Song. Simplificarea procedurilor de acordare a vizelor va afecta de asemenea turismul din China. „Cand aceste bariere vor disparea, cetatenii chinezi vor incepe sa organizeze excursii pe cont propriu”, a mai declarat acesta.

big_11711

Potrivit Consiliului National de Turism din Germania, din luna ianuarie 2010 pana in luna august, numarul innoptarilor cetatenilor chinezi in Germania a crescut la 652,459, reprezentand o crestere anuala de 28%. „Previziunile pentru turismul din regiunea Asiei si in special pentru China, reprezinta vesti bune pentru Germania ca o destinatie turistica”, a declarat Martin Buck, director in cadrul Messe Berlin. Lansand ITB Asia, eveniment anual, in Singapore, am pregatit terenul pentru a raspunde nevoilor de pe piata asiatica aflata in crestere”.

Lansat de firma de consultanta IPK International si sponsorizat de ITB Berlin, in fiecare an la World Travel Monitor Forum, in Pisa, 50 de experti si oameni de stiinta din toata lumea prezinta statistici actuale si ultimele trenduri in turismul mondial.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302