Jucatorii din turism se asteapta la revenirea pietei in acest an

Jucatorii din turism se asteapta la revenirea pietei in acest an
person Horeca
access_time_filled
Jucatorii din turism se asteapta la revenirea pietei in acest ancresterea_turismului_thumbRomanii nu au renuntat la vacanta, doar si-au redus bugetele și se orienteaza spre vacante all inclusive si circuite turistice iar acestea sunt intr-adevar semne bune pentru agențiile de turism.Am remarcat in 2009 o crestere a numarului de circuite culturale, city-breakuri, au aparut foarte multe destinatii noi. Anul acesta se cer mai multe pachete all inclusive pentru ca bugetul se poate defini mult mai bine”, a declarat Alin Burcea, presedintele Paralela 45. Turcia va ramane si in acest an destinatia preferata a romanilor. Iar operatorii spera sa isi revina din punct de vedere turistic și Grecia si Spania. Side partea cealalta a baricadei lucrurile incep sa arate mai bine: cresc investitiile in turism, spune directorul general al Directiei de Control din Ministerul Turismului, Dorin Gherghina. „Exista si tendinta de a investi in turism. in plus, a crescut interesul pentru construirea de pensiuni si hoteluri și, de ce nu, de agenții de turism”, a adaugat Gherghina.
„Sunt teoretic, in realitate, doar 3.000 de licente. Dintre acestea, cred ca opereaza in jur de 1.500, iar membrii ANAT sunt 1.000”, a mai spus Burcea. Astfel, majoritatea jucatorilor din piata se asteapta ca turismul sa isi revina in acest an.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302