Lantul Turabo Cafe a intrat in insolventa

Lantul Turabo Cafe a intrat in insolventa
person Horeca
access_time_filled

Lantul Turabo Cafe a intrat in insolventa

Unul dintre cele mai cunoscute lanturi de cafenele din Romania, frecventate inclusiv de crema showbizului autohton, este in pragul colapsului, anunta Romania Libera.

Doua dintre societatile care patroneaza lantul Turabo au intrat in insolventa, facand astfel primul pas spre faliment. De asemenea, BRTV Grup, care detine marca¾Turabo Caf©” este si ea in pragul falimentului. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa analizeze din nou, pe 31 martie, cererea companiei Victoria Holding de deschidere a falimentului BRTV Grup. Initial, in luna aprilie 2010, judecatorii admisesera cererea Victoria Holding, dar BRTV a contestat decizia, iar Curtea de Apel Bucuresti a decis ca procesul trebuie rejudecat. Celelalte societati aflate in prezent in procedura de insolventa sunt Turabo Business Corporation si TCD Royal Events.

Cafe Turabo Dorobanti 

La sfarsitul lunii ian uarie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea depusa de Federatia Filatelica Romana, dispunand deschiderea procedurii de insolventa pentru firma Turabo Business Corporation. Solicitarea fusese inaintata inca din 26 octombrie 2010. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma a fost infiintata in 2007, iar de atunci nu a depus nici un bilant anual de activitate. Pe pagina de internet a Ministerului de Finante, ultima declaratie fiscala – referitoare la taxele si impozite platite – dateaza din 2008. Firma are deschise cinci puncte de lucru, toate in Bucuresti, unde functioneaza cafenele Turabo. Administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Bucuresti, Lucian Lascu, urmeaza ca in perioada urmatoare sa faca raportul referitor la continuarea sau nu a procedurii falimentului, apoi pe cel al cauzelor intrarii firmei in colaps. Potrivit legii, pragul minim al datoriei pentru care se poate cere deschiderea procedurii insolventei unei societati este de 40.000 lei.

closing-closed

O alta societate din „Grupul Turabo”- TCD Royal Events a intrat si ea in procedura de insolventa in conformitate cu decizia Tribunalului Bucuresti care a admis, pe 28 ianuarie, cererile facute de doua societati: Porsche Leasing si Porsche Broker Asigurare.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, TCD Royal Events a fost infiintata in 2008, iar de atunci firma nu a depus nici un bilant anual de activitate. Jumatate din actiunile acestei firme sunt detinute de o alta societate – Turabo Business Corporation, iar restul de mai multe persoane fizice, in diferite cote. TCD Royal Events detine un punct de lucru in Bucuresti – Lacul Tei, unde functiona, teoretic, Turabo Royal Ballroom, un centru de evenimente cu o capacitate de 600 locuri. Agentia de colectare a creantelor, Urban & Asociatii, anunta ca TCD Royal Events ar avea o datorie de 90.538 lei catre SC Travelart.”SC Travelart SRL a avut o colaborare cu debitorul TCD Royal Events, in baza contractului de colaborare. Obiectul il constituie asigurarea serviciilor de transport aerian extern si intern de catre SC Travelart SRL catre TCD Royal Events. Cazul a fost preluat in vederea recuperarii debitului, de agentia de colectare creante Urban si Asociatii”, anunta public societatea de colectare a debitelor.

bankruptcy

Potrivit site-ului oficial al companiei, cafenele Turabo sunt prezente, in afara de Bucuresti, in toate marile orase din tara: Arad, Arges, Bacau, Baia-Mare, Bihor, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Mures, Satu-Mare, Sibiu, Timisoara. Patronii Turabo au preluat in urma cu cativa ani si echipa de baschet Steaua, reusind sa ridice echipa din Ghencea din anonimatul in care cazuse. Turabo Grup a fost infiintata in 2005. Din anul 2009, societatea nu a mai depus bilantul de activitate.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302