Sondaj: Clasamentul hotelurilor dupa raportul pret-servicii

Sondaj: Clasamentul hotelurilor dupa raportul pret-servicii
person Horeca
access_time_filled

Sondaj: Clasamentul hotelurilor dupa raportul pret-servicii

Potrivit unui studiu realizat recent de hotel.info, hotelurile din Timisoara au cel mai bun raport pret-servicii din Romania, clasandu-se pe primul loc intr-un top al marilor orase romanesti dupa raportul pret-servicii regasit in hoteluri. Timisoara s-a clasat astfel in fata Sibiului, care a obtinut locul 2 si a Bucurestiului, unde se pare ca oaspetii hotelieri nu sunt chiar asa de multumiti de raportul dintre serviciile oferite de hotelieri si pretul solicitat de acestia. Nemultumiti de raportul pret-servicii s-au aratat oaspetii hotelurilor din Brasov.

hotel timisoara

hotel.info – serviciul gratuit de rezervari hoteliere online pentru peste 210.000 de hoteluri din intreaga lume -, a analizat pe durata primului trimestru 2011 evaluarile clientilor sai care fac rezervari, din punctul de vedere al raportului pret-servicii. Oaspetii hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au facut rezervari, pe baza unui sistem cu puncte (de la 0 pana la 10 puncte).

Serviciile hoteliere din Timisoara au fost evaluate cu 8,35 puncte, cel mai bun raport pret-servicii din Romania. Orasul trandafirilor si al parcurilor s-a clasat astfel in top, in fata Sibiului, Capitala Culturala a Europei 2007. Brasovul nu a reusit sa se claseze printre primele trei orase cele mai bune aprecieri, avand doar 7,29 de puncte, locul 3 fiind ocupat de Bucuresti.

centru Timisoara

Hotel.info a realizat si un top al metropolelor din intreaga lume, in functie de raportul calitate-pret oferit de hoteluri. Astfel, serviciile hoteliere ale capitalei vietnameze Hanoi se afla in fruntea clasamentului in comparatie cu metropolele din intreaga lume cu o evaluare pret-servicii de 7,85. Per ansamblu, in jumatatea superioara a clasamentului sunt reprezentate in special capitalele est-europene. Tallinn, capitala culturala estona 2011, se claseaza pe al patrulea loc cu un total de 7,68 de puncte. in ceea ce priveste Bucurestiul, acesta se claseaza pe locul 11 in Top 20 international, o pozitie destul de buna. De mentionat ca Roma si Moscova nu au reusit sa intre in acest top al raportului pret-servicii.

clasament 20

Pentru prima data, hotel.info din Romania si-a extins analiza asupra evaluarii pret-servicii a hotelurilor de 2 – 5 stele. in comparatie cu examinarea de pana acum a serviciilor hoteliere de standard mediu pana la standard ridicat (3 pana la 4 stele), in analiza de mai jos sunt incluse si hotelurile cu buget business care au inregistrat un numar bun de rezervari (2 stele). in plus, odata cu segmentul de 5 stele se regasesc si serviciile hoteliere de lux la standard ridicat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302