MDRT apreciază că 2011 a fost un an bun pentru turism

MDRT apreciază că 2011 a fost un an bun pentru turism
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Elena Udrea susține că a fost un sezon bun de turism în condiții de criză economică și că a crescut numărul de turiști străini, dar și români în primul semestru al anului. Potrivit IPJ Constanța au fost înregistrați cu 40.000 mai mulți turiști decât locurile de cazare declarate pe litoral, ministrul Turismului precizând că aceste persoane s-au cazat „la negru”.
„Am o statistică de la IPJ Constanța care arată un număr de turiști în săptămânile trecute cam cu 40.000 mai mulți decât sunt locuri de cazare declarate. Asta înseamnă că turiștii ăștia undeva au stat, au stat ei și în locuințele lor, dar probabil că cei mai mulți au practicat, de nevoie, turismul la Negru”, a spus Udrea.

Elena-udrea
„Din ce ați arătat la televizor, estimările stau foarte bine. Când o să vedem estimările hotelierilor, o să auzim că stăm foarte prost. O să vedem dacă recordurile care s-au anunțat în fiecare weekend din august vor mai fi recunoscute și când se face calculul pentru plata impozitelor. Este clar că a fost un sezon bun pentru contextul economic în care ne aflăm, nu poți să faci turism în timp de criză economică și să ai pretenția să crească. Cu toate acestea, avem creștere de zece la sută pe segmentul extern în primul semestru, trecem peste faptul că urmează partea de vacanță de vară unde cu siguranță vom avea și acolo un rezultat pozitiv și 12 la sută pe segmentul de turiști interni. Deci, există creștere pe turism chiar în condițiile în care nu am depășit cu totul criza economică și cred eu că din ce a fost pe litoral vom continua să avem un rezultat bun și pe turismul de litoral”, a declarat Elena Udrea.
CasinoMinistrul a menționat că intenționează introducerea în legislație a înregistrării celor care închiriază camere în timpul verii, iar aceștia trebuie să plătească o mică taxă anuală, urmând să existe însă și un dispecerat de cazare pentru aceste persoane.
„Noi mai avem o prevedere pe care nu am putut să o introducem ieri din cauza rigorilor de tehnică legislativă și anume să dăm posibilitatea celor care închiriază cu camera să intre într-un sistem legal, așa cum se întâmpla înainte de 1989 și într-o concurență loială față de cei care plătesc taxe și impozite pentru taxa unică anuală, mică, să poată să fie înregistrați, există un dispecerat care să presteze serviciul ăsta să nu mai stai cu cheia pe marginea drumului, să aibă promovare cu sprijinul ministerului, dar desigur să plătească și ei ceva pentru că 40.000 de oameni nu știm unde au stat”, a explicat ministrul.

Sursa: România Liberă

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302