MDRT îndeamnă românii să-şi viziteze ţara

MDRT îndeamnă românii să-şi viziteze ţara
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a afirmat că Romania este „o piață de 20 de milioane de turiști care ar trebui reînvățați să-și viziteze țara” și că Ministerul Turismului nu poate interveni în ceea ce privește prețurile practicate de hotelierii români.

romania1

Elena Udrea a adăugat că este „un noroc pentru România că poate să folosească bani europeni pentru a se promova atât pe piața externă, cât și pe piața internă”. Ministrul Turismului a spus că nu pot fi opriți românii să plece în străinătate, dar că „este bine” ca românii să-și viziteze propria țară.

24_manastirea_neamt

În ceea ce privește prețurile practicate de hotelierii din România, ministrul a apreciat că acestea trebuie să fie adaptate pieței. „Ar fi bine ca prețurile din România să fie adaptate pieței. Din păcate, ministerul nu poate reglementa prețurile pentru că este o piață liberă, dar atât timp cât vor fi turiști care vor plăti hotelierilor prețurile considerate mari înseamnă că aceștia nu vor scădea prețurile. Noi ne dorim mai multă calitate. În ceea ce priveste prețurile, noi nu avem nicio competență”, a declarat Elena Udrea.

romania-sibiu

Ministrul Turismului a adăugat că în primul trimestru al acestui an a crescut numărul turiștilor străini care au vizitat România, creștere care a fost de asemenea înregistrată și în trimestrul al patrulea din anul 2010. „Cred că trebuie să investim în promovare. România beneficiază de 75 de milioane de euro bani europeni pentru a se promova și cred că ar trebui să fim în stare să cheltuim acești bani”, a mai spus ministrul.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302