Rezervările turistice pentru Japonia, Egipt şi Tunisia în cădere liberă

Rezervările turistice pentru Japonia, Egipt şi Tunisia în cădere liberă
person Horeca
access_time_filled

Cutremurele care au avut loc în Japonia și Noua Zeelandă au prăbușit rezervările turistice în aceste țări. De asemenea reduceri semnificative au înregistrat și Egiptul și Tunisia, țări afectate de protestele sociale de amploare de la începutul acestui an.

japonia

Evenimentele din Japonia și-au extins efectele și aspura rezervărilor din Hawai, care au scăzut cu 23% după cutremure, în contextul în care la începutul lunii martie erau în creștere de aproape 70%, potrivit unui studiu efectuat de compania Pegasus Solutions specializată în tehnologii pentru industria travel.
În Orientul Mijlociu și Africa, rezervările și-au diminuat creșterea ca urmare a manifestațiilor violente din Tunisia, Egipt și Libia, urmate de cele din Siria. Astfel, rezervările în zonă și-au diminuat creșterea de la plus 40% înainte de protestele violente, la 16,4% în luna februarie. Rezervările făcute în primele două luni ale anului pentru vacanțe în luna august au scăzut cu 85%, iar tarifele s-au diminuat cu aproape 40% în aceste regiuni.

Anaura_Bay_Gisborne_New_Zealand

În Noua Zeelandă, destinație care a fost lovită de un cutremur de mare magnitudne la început de an, rezervările au scăzut cu 80% pe 22 februarie, ziua cutremurului. Timpul de ședere a crescut tot cu 80% ca urmare a faptului că turiștii au rămas blocați în această țară. Pegasus notează că atât turismul din Egipt, cât și cel din Tunisia au șanse să își revină în curând.
Israelul a făcut nota discordantă cu majoritatea destinațiilor din regiunea Orientului Mijlociu, înregistrând creșteri în primele doua luni din 2011. Numărul rezervărilor a urcat cu aproape 33% față de aceeași perioada din 2010. Tarifele au înregistrat ușoare creșteri. Mediul social și economic din aceste regiuni pare stabilizat, iar asta este esențial pentru revenirea turiștilor, se arată în studiul Pegasus.

Egipt1

Volumul net de rezervări a scăzut dramatic față de anul precedent după cutremurul din Japonia. Anulările de vacanțe în întreaga Japonie au explodat. Efectele pe segmentul de vacanțe vor fi de lungă durată.

Rezervările nu arată nicio îmbunătățire pe piața japoneză în viitorul apropiat, acestea aproape evaporându-se, însă studiul Pegasus notează ca turismul corporate își va reveni în orașe precum Tokyo și Osaka. Tsunamiul japonez a afectat și coastele Californiei și insula Hawai. Rezervările din Honolulu au scăzut cu peste 23% după ce tsunamiul a lovit insula, comparativ cu o creștere de 37% înainte de val.

tunisia-1

Evenimentele din Egipt și Tunisia au fost cele care au avut cel mai mare impact pe piața românească, agențiile locale fiind nevoite să anuleze sau amâne zeci de zboruri charter și să-și asume pierderi de sute de mii de euro. De asemenea, mii de turiști români și-au anulat vacanțele în Egipt. Totuși, niciuna dintre piețele afectate nu este destinație externă de top pentru România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302