MDRT propune elaborarea unui cod mondial al turismului

MDRT propune elaborarea unui cod mondial al turismului
person Horeca
access_time_filled

O delegație a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului a reprezentat România la cea de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului, care s-a desfășurat în Kenya, la Mombasa, în perioada 19-21 iunie 2011.
Potrivit unui comunicat emis de MDRT, pe agenda evenimentului s-au regăsit teme de interes precum actuala dezvoltare a turismului pe plan mondial, dar și perspective de dezvoltare până în 2030.

global
Participanții au făcut o serie de propuneri care au vizat în principal identificarea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea industriei de turism pe plan mondial, precum și măsuri pentru prevenirea în cel mai eficient mod și reducerea la maximum a efectelor catastrofelor naturale asupra acestui sector.
În cadrul reuniunii, delegația română a propus pregătirea și elaborarea unui cod mondial al turismului, care să aibă un caracter voluntar și complementar față de existentul cod de etici în turism, potrivit MDRT.
„Lansarea acestei propuneri a generat comentarii favorabile, propuneri și recomandări care au subliniat necesitatea elaborării unui astfel de document. Propunerea României reprezintă o abordare pragmatică, în sensul creșterii rolului OMT în cadrul industriei mondiale de turism”, se mai arată în comunicatul de presă emis de MDRT.
wtoConsiliul Executiv reprezintă organul de conducere al OMT, fiind constituit din state membre cu drepturi depline, care se reunesc cel puțin de două ori pe an și care coordonează activitatea organizației în intervalul dintre sesiunile adunărilor generale ale OMT. Pentru anul 2011, președinția Consiliului Executiv al OMT este deținută de Italia, iar vicepreședinția de Kenya și România.
La prezenta sesiune au participat atât statele membre cu drepturi depline în cadrul OMT, cât și state afiliate la organizație.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302