Târgul Dunărea&Delta 2011 aduce în atenţie Strategia Dunării

Târgul Dunărea&Delta 2011 aduce în atenţie Strategia Dunării
person Horeca
access_time_filled

În perioada 24-26 iunie, centrul expozițional Romexpo din Capitală găzduiește prima ediție a Târgului Dunărea&Delta – Târg Internațional pentru dezvoltarea macro-regiunii Dunărea, eveniment care își propune să promoveze potențialul de dezvoltare a regiunii dunărene, a programelor operaționale și proiectelor din Planul de Acțiune al Strategiei Dunării.
indeltaManifestarea expozițională se va derula sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie a României, în concordanța cu noua inițiativă a UE privind cooperarea regională în bazinul Dunării.
La expoziție vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, regionale și locale, părți cointeresate în coordonarea și implementarea programelor de cooperare regională, în toate domeniile prioritare indentificate în Strategia Dunării: transport, energie, turism, protecția mediului, dezvoltare rurală, tehnologii informaționale și de comunicații, cultură, educație și cercetare. De asemenea, vor fi prezenți  reprezentanți ai comunității de afaceri și ai mediului neguvernamental din România și din țările europene vizate.
dunare2„Dunărea&Delta își dorește să vină în sprijinul coeziunii teritoriale, în concordanță cu Strategia europeană de dezvoltare a potențialului economic pentru regiunea Dunării, aprobată de Comisia Europeană în 2010. Astfel, manifestarea își propune să devină suportul inițiativei europene prin generarea de noi proiecte și parteneriate între autoritațile europene, regionale și locale, mediul privat și organisme neguvernamentale”, se arată în comunicatul de presă emis de Romexpo – organizatorul acestui târg.
Evenimentul va pune față în față principalele părți implicate și vizate de Strategia Dunării: coordonatorii programelor, beneficiarii și prestatorii de servicii.
Pe perioada manifestării Dunărea&Delta 2011 se vor desfășura o serie de evenimente conexe: Forumul pentru Navigabilitatea pe Dunăre, conferințe, prezentări, dezbateri și evenimente organizate în parteneriat cu instituții și organizații direct implicate în proiecte de dezvoltare a macro-regiunii Dunărea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302