MDRT va monitoriza numarul turistilor in Romania

MDRT va monitoriza numarul turistilor in Romania
person Horeca
access_time_filled

MDRT va monitoriza numarul turistilor in Romania

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a demarat procedura de achizitie a unui program electronic pentru evidenta reala a numarului de turisti cazati in structurile de primire turistice din Romania, instrument ce va putea fi folosit si pentru combaterea evaziunii fiscale din turism. Realizarea unui asemenea sistem este necesar din cauza diferentelor intre numarul de turisti raportati de catre diferite institutii si cele raportate in sistem de catre structurile de primire turistica, a anuntat biroul de presa al ministerului.

3tourists

Firma castigatoare a licitatiei va trebui sa livreze sistemul „la cheie”, componentele hardware si software, precum si sa presteze serviciile necesare implementarii sistemului (analiza, instalare, configurare, dezvoltare), servicii de mentenanta si servicii de instruire in vederea utilizarii cu maxima eficienta a sistemului. Proiectul va fi implementat intr-un interval de maximum 6 luni de la data semnarii contractului. Din punctul de vedere al securitatii, se doreste ca solutia care va fi propusa sa realizeze o separare clara a tuturor componentelor sistemului, atat intre domenii, cat si in interiorul acestora. Ofertantii trebuie sa prezinte echipa de proiect, care sa demonstreze experienta si certificarea necesare implementarii proiectului. Firmele participante la licitatie vor descrie detaliat activitatile necesare atingerii obiectivelor proiectului si resursele pe care acestea le implica. Valoarea estimata a contractului este de 400.000 euro (fara TVA). Criteriul utilizat in stabilirea ofertei castigatoare este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

2hotel tourists

Sistemul Informatic Integrat va putea fi accesat de catre toate unitatile turistice autorizate de MDRT si va permite consolidarea acestora intr-un registru centralizat. Datele colectate vor servi ministerului in activitatile zilnice prin facilitati de vizualizare/cautare si raportare, sprijinind directiile de Autorizare, Control, Verificare si Monitorizare Turistica.

in prezent, conform cu HG nr 237/2001 pentru aprobarea normelor cu privire la accesul, evidenta si protectia turistilor in structurile de primire turistice, operatorii economici care detin sau administreaza aceste structuri (hoteluri, moteluri, vile, cabane, campinguri, sate de vacanta, bungalouri, pensiuni turistice si agroturistice, si alte unitati cu functie de cazare turistica) au obligatia sa asigure inscrierea tuturor turistilor in evidentele operative ale unitatii, la sosirea acestora, precum si completarea¾Fisei de anuntare a sosirii si plecarii”. Respectivele formulare, grupate in ordine alfabetica, trebuie puse zilnic la dispozitia organelor de politie. Copiile fiselor, in conformitate cu aceeasi Hotarare de Guvern, raman in structurile de cazare grupate in acelasi mod in care sunt predate catre organele de politie si au un termen obligatoriu de arhivare de 5 ani.

Detaliile cu privire la achizitie, inclusive cerintele tehnice pentru realizarea sistemului, sunt disponibile in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302