Tot mai multe oferte de angajare in sectorul hotelier din strainatate

Tot mai multe oferte de angajare in sectorul hotelier din strainatate
person Horeca
access_time_filled

Tot mai multe oferte de angajare in sectorul hotelier din strainatate

Cele mai multe oferte de angajare din strainatate provin din domeniul hotelier. Industria hoteliera din strainatate ocupa locul 2 in „Top 10 domenii cu oferte imediate de angajare”, conform portalului Tjobs (site dedicat locurilor de munca in strainatate). Cu peste 2300 de oferte de angajare, domeniul hotelier din strainatate are o capacitate de absortie a fortei de munca din ce in ce mai mare; acest sector detine un procent de 11% din totalul locurilor de munca neocupate din strainatate, conform aceleiasi surse.

top_departamente_pozitii_disponibile

„Departamentul „hoteluri/turism” a revenit in atentia romanilor interesati sa munceasca peste hotare, atragand 15,04% dintre candidaturi, in perioada 1.12.2010-23.12.2010. Se prevede o crestere a candidaturilor depuse pentru acest departament, precum si pentru „vase de croaziera” si „industrie”, in lunile urmatoare. Aplicantii online candideaza, in continuare, pentru posturile de pe piata de munca straina, vacante inca din sezonul primavara – vara 2011”, se arata in studiul Tjobs.

hotels logo

in timp ce pentru alte domenii se estimeaza o scadere accentuata a numarului de oferte de angajare, domeniul hotelier este incadrat la cresteri din acest punct de vedere, desi moderate, dar cresteri.

in ceea ce priveste tarile in care se poate pleca la munca imediat, Marea Britanie continua sa ocupe locul intai, cu un segment de 21,61% din totalul locurilor de munca in strainatate vacante (ne referim aici la toate domeniile), respectiv 4.364 de pozitii libere. Grecia revine pe locul secund (9,93%, adica 2.006 pozitii vacante), in timp ce Germania isi pastreaza pozitia a treia (9,59%, adica 1.936 pozitii vacante). Joburile in Spania vor arata cea mai mare crestere in numarul de oferte, respectiv +15,01%.

hospitality

intr-un top al tarilor unde romanii au aplicat la ofertele de angajare, in luna decembrie 2010, Marea Britanie, cu 4.094 aplicari, a revenit pe pozitia intai, urmata de Germania (3.964 aplicari) si Franta (2.862 aplicari), care preia pozitia trei.Aplicantii online reincep in forta candidarile pentru joburile specifice domeniului estival, Grecia revenind in interesul acestora, cu o crestere prevazuta de +20,51%. Nou intrate in topul tarilor in care romanii trimit aplicatii de angajare sunt Cehia (787 aplicari) si Danemarca (550 aplicari).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302