Mediul privat nu este interesat de investiţii în turism

Mediul privat nu este interesat de investiţii în turism
person Horeca
access_time_filled

loan

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, a invitat mediul privat să dea „o șansă și României” și să investească în infrastructura de turism, întrucât puțini oameni de afaceri sunt interesați de acest domeniu. „Îi invit pe toți – oameni cunoscuți sau necunoscuți – să vină să facă investiții în turismul românesc, dar nu prea vor. Nu avem solicitări pe cât am vrea și îi invit să dea o șansă și României pentru că țările din jur au reușit”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Ministrul a explicat dezinteresul investitorilor față de proiectele de tip parteneriat public privat (PPP) ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) prin faptul că acestea sunt mai mici în comparație cu cele derulate de alte ministere, precum cel al Transporturilor.

 bani2

Elena Udrea a spus că proiectele pe care le putea lansa prin PPP au fost transferate către alte ministere și a dat exemplu Canalul Dunăre- Marea Neagră, transferat la Ministerul Transporturilor, un proiect de turism balnear, trecut de la Institutul Ana Aslan la Ministerul Sănătății, și un spital din cartierul Drumul Taberei din București, de care răspunde tot Ministerul Sănătății.

Printre proiectele pentru care MDRT așteaptă investitori privați se numără construcția de noi stațiuni turistice.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302