Restaurantul Noma, din nou cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul Noma, din nou cel mai bun restaurant din lume
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul Noma din Danemarca a fost votat pentru al doilea an consecutiv „Cel mai bun restaurant din lume”, în cadrul ceremoniei anuale  S. Pelegrino „World’s 50 Best Restaurants Awards”, care s-a desfășurat aseară, în Londra.

noma1-1

Locurile 2 și 3 în topul celor mai bune restaurante din lume au fost obținute de două restaurante spaniole, El Celler de Can Roca din Girona și Mugaritz din San Sebastien.

El Bulli, un restaurant cu tradiție în topul celor mai bune restaurante din lume a fost restras anul acesta din competiție ca urmare a închiderii acestuia în luna iulie a acestui an.

noma chef. jpg

Celebrul restaurant The Fat Duck din Bray, Londra, condus de Heston Blumenthal a căzut pe poziția a cincea, fiind devansat de restaurantul italian Osteria Francescana din Modena, Italia.

Lista celor mai bune restaurante din lume este realizată anual de publicația britanica Restaurant Magazine și votată de peste 800 de jurați (maeștri bucătari, experți și ziariști) din 27 de regiuni din întreaga lume, care au apreciat în primul rând inovația culinară.

Noma exterior

Inovativul restaurant Noma, din Copenhaga, condus de cheful Rene Redzepi, a fost recunoscut încă o dată ca restaurantul care ofera cea mai excitantă experiență culinară din lume, o combinație între tehnicile tradiționale de gătit și cele moderne, cu ingrediente nordice de cea mai bună calitate.

Restaurantul Noma a intrat în lista celor mai bune 50 restaurante din lume în anul 2006, dar ușor ușor a urcat pe locul 15 în 2007, apoi pe locul 10 în 2008. În 2009, Noma era deja pe locul 3, devenit unul dintre cele mai faimoase restaurante din lume.

Clasamentul World’s 50 Best Restaurants Awards 2011

Cel mai bun restaurant din lume și din Europa: Noma, Danemarca

Cel mai bun restaurant din America de Nord: Alinea, Chicago

Cel mai bun restaurant din America de Sud, D.O.M, Brazilia

Cel mai bun restaurant din Africa: Le Quartier Francais, Africa de Sud

Cel mai bun restaurant din Asia: Les Créations de Narisawa, Tokyo

Cel mai bun restaurant din Australia : Quay, Sydney

Restaurantul cu cea mai rapidă ascensiune: Nihonryori Ryugin, Japonia

Cea mai nouă intrare: The Ledbury, UK.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302