Ministerul Turismului organizează în premieră „Gala România”

Ministerul Turismului organizează în premieră „Gala România”
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Turismului a anunțat că va organiza în premieră pe 19 ianuarie 2012 Gala România, o gală de premiere a performanțelor realizate în turismul românesc în 2011. Evenimentul este o acțiune recomandată prin Strategia de brand prin care ministerul își propune să recunoască și să recompenseze implicarea celor care au contribuit la dezvoltarea turismului românesc și va fi organizat din fondurile europene alocate României pentru promovarea turismului, potrivit unui comunicat emis de MDRT.
lideriPotrivit MDRT, în decursul zilei de ieri, 10 ianuarie,  a avut loc prima ședință din acest an a Consiliului Consultativ al Turismului, în cadrul căreia s-au discutat punctual două evenimente pe care MDRT le organizează în perioada imediat următoare, cu sprijinul sau cu participarea sectorului privat: Gala România și lansarea Sistemului informatic integrat de evidență a turiștilor. Discuțiile din Consiliul Consultativ pe această temă au privit în principal stabilirea categoriilor de premii care vor fi acordate (de exemplu: Hotelul Anului, Turoperatorul anului sau Ambasadorul Turismului Românesc.
Referitor la Sistemul informatic integrat de evidență a turiștilor, ministrul Elena Udrea a anunțat finalizarea primei etape a contractului, aceea de proiectare și construcție a sistemului informatic, și lansarea, în perioada imediat următoare, a etapei de implementare a acestuia, etapă în care unitățile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în sistem și îl vor accesa pentru a înregistra datele cu privire la evidența ocupării în propria unitate.

consiliu                    (Consiliul Consultativ al Turismului la ședința din 10 ianuarie)

Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turiști înregistrați în respectiva unitate. La finalizarea implementării, MDRT va avea la dispoziție, pentru prima dată, informații reale și actualizate la zi în acest domeniu. În prezent, sistemul este în faza de testare.
Alte referiri făcute în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului au vizat colaborarea MDRT cu mediul privat și asociativ din turism, în cursul anului 2012, pentru promovarea programelor turistice speciale elaborate de sectorul privat, pentru promovarea gastronomiei românești, din perspectiva influenței sale asupra turismului, dar și pentru promovarea agroturismului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302