“Mobile Cooking Romania” promovează turismul gastronomic

“Mobile Cooking Romania” promovează turismul gastronomic
person Horeca
access_time_filled

La începutul acestui an anunțam lansarea unui ambițios proiect dedicat turismului gastronomic din România – Mobile Cooking Romania. Organizat de Carpathian Tourism Cluster și Asociația Monteoru Reinassance din Buzău, proiectul combină comorile culinare din „Grădina Carpaților”, cu locuri spectaculoase din România, cu scopul de a atrage turiști printr-un program culinar de excepție. Astfel, pe 11 iunie 2011, la cabana Izvoranu din județul Buzău, va avea loc evenimentul de Deschidere a Sezonului de Vânătoare de Trufe, primul sezon oficial de trufe organizat în România și prima manifestare din cadrul acestui proiect.

mobilecooking
Trufele – diamantele negre ale haute cuisine – se foloseau în România din cele mai vechi timpuri, date uitării în ultima sută de ani. „Mobile Cooking Romania dorește să reînvie vechea tradiție și să promoveze turismul culinar în regiunea munților Carpați. Evenimentul de deschidere a sezonului de trufe începe cu introducerea în lumea trufelor și o vânătoare de trufe încadrată de profesioniștii Asociației Căutătorilor de Trufe din România – ACTRU”, se arată în comunicatul de presă emis de organizatori.
trufeAventura culinară va continua cu o degustare de vinuri din Dealu Mare și produse tradiționale, regionale buzoiene. De asemenea va fi organizat un cooking show, în care se va prezenta modul de preparare al trufelor prin rețete tradiționale și internaționale.
Acest eveniment marchează începutul sezonului de vânătoare de trufe în Buzău, sezon ce se va desfășura din Iunie până în Februarie.
Despre Mobile Cooking Romania
Ideea conceptului „Mobile Cooking Romania” este să atragă noi turiști cu un program culinar turistic de excepție. O bucătărie mobilă special concepută și un sistem de transport vor facilita ofertarea evenimentelor în locuri extraordinare cum ar fi: experiențe culinare medievale în incinta castelelor, prepararea peștelui pe barcă în Delta Dunării, preparate cu vin între viile Dealului Mare sau aventuri culinare în aer liber în pădurile buzoiene.
„Mobile Cooking Romania” include mai mult de 20 de locații spectaculoase din România cum ar fi castelul Bran, Fortăreața Făgăraș, mai multe biserici fortificate saxone sau Focul Viu de la Lopătari.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302