Mugur Isărescu: Viitorul aparţine restaurantelor, în Centrul Vechi

Mugur Isărescu: Viitorul aparţine restaurantelor, în Centrul Vechi
person Horeca
access_time_filled

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu speră că o parte a Centrului Istoric al Bucureștiului să revină instituțiilor financiare, dar recunoaște că viitorul aparține cel mai probabil restaurantelor, care sunt o concurență de netrecut, scrie Mediafax. Centrul istoric a devenit cel mai important pol de petrecere a timpului liber pentru toți bucureștenii, un număr de aproximativ 120 de baruri, restaurante și cafenele generând afaceri de 150 de milioane de euro pe an în punctul zero al capitalei, iar perspectivele comerțului din zonă  ar putea indica cel puțin dublarea sumei, în condițiile în care circa jumătate din clădiri sunt încă nerenovate.

centrubucuresti

Mugur Isărescu a declarat la lansarea cărții „Centrul istoric financiar-bancar al Bucureștiului” semnată de arhitectul Cristina Å¢urlea că „Nu vom concura bineînțeles cu restaurantele, probabil că viitorul Centrului Vechi al Bucureștiului va înclina spre ceea ce se întâmplă în prezent. Dar cred că reabilitarea și readucerea spiritului se poate face numai cu instituții care au și resurse financiare. Nu cred că reabilitarea s-ar putea face numai cu bani bugetari sau de la municipalitate”.
bnr1Guvernatorul băncii centrale spune că dezvoltarea financiar-bancară nici n-ar mai permite pentru clădirile din zona istorică să fie sedii de bancă, arătând că inclusiv în City-ul londonez sau pe Wall Street mai sunt doar puține sedii centrale ale marilor instituții financiare. „Să nu cumva să ne gândim că putem reface centrul financiar-bancar al Bucureștiului ca atare. (…) Însă cred că putem să readucem o parte din instituțiile financiare în Centrul Vechi. Bursa de Valori ar fi un exemplu și ar trebui să revină în clădirea Bibliotecii Naționale. Camera de Comerț a răscumpărat această clădire, care păstrează și ringul bursei. Simbolul bursei, ringul, refăcut, ar arăta că această țară are tradiție. A păstra istoria și a o readuce în prezent este o datorie a acestei generații”, a mai spus Isărescu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302