Investitorii turci interesaţi să cumpere insule greceşti

Investitorii turci interesaţi să cumpere insule greceşti
person Horeca
access_time_filled

Grecia-insula2Criza economică și financiară a împins Grecia la gesturi extreme pentru a face rost de lichidități, precum vânzarea unor insule, iar oamenii de afaceri turci sunt pregătiți să profite de aceste oportunități pentru a pătrunde în forță pe piața elenă a turismului.
„Dacă oamenii de afaceri turci cumpără 30, 40 sau 50 de insule grecești, ar constitui o bază de putere importantă în Grecia. În acest fel le va fi mai ușor să-și deschidă afacerile spre Europa”, a afirmat Fikret Inan, președintele board-ului dezvoltatorului imobiliar turc FiYapi, citat de Hurriyet. Dezvoltatorul vrea să înființeze în Grecia o companie pentru a facilita achiziția de insule scoase la vânzare de statul elen.

Grecia-insula1
Inan a menționat că și anul trecut a încercat să cumpere o insulă grecească, dar i-a fost imposibil. „Ne-au tăiat cumva apetitul, iar noi ne-am îndreptat căutările în altă parte. Acum, guvernul elen a scos insulele la vânzare. Ne-au atras atenția șase dintre ele și vrem să cumpărăm cel puțin trei”, a spus el. Prețurile celor șase insule variază de la trei milioane de euro la 20 de milioane de euro, a adăugat Inan.
Grecia-insula3Compania lui a pus deoparte 20 de milioane de euro pentru achiziții în Grecia și intenționează să investească 80 de milioane de euro în facilitățile care vor fi construite pe insulele cumpărate. Veniturile obținute de Grecia din turism au scăzut cu o cincime din 2008 până anul trecut, la început din cauza crizei economice globale, apoi din cauza revoltelor antiausteritate din mai 2010. Oficialii se așteaptă ca în această vară numărul turiștilor să crească cu 10%.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302