Noi investiţii în turismul românesc

Noi investiţii în turismul românesc
person Horeca
access_time_filled

Investițiile în turismul românesc par să se fi dezghețat în ultimul an. Firma Petrochem Tehnologies din Constanța și-a anunțat recent intenția de a dezvolta un hipodrom și un complex turistic care să includă trei hoteluri, zone de agreement și baze de echitație, în comuna Dor Mărunt din Călărași, potrivit conducerii firmei, citată de Mediafax. Valoarea investiției se ridică la 65 de milioane de euro potrivit aceleiași surse.
benefit„Dorim construirea unui hipodrom național și a unui complex turistic care să includă hoteluri, zone de agrement și baze de echitație”, a declarat pentru Mediafax Cezar Petrescu, proprietarul firmei Petrochem Technologies.
Complexul ar include amenajarea unui hipodrom național de trap și galop cu maxim 20.000 de locuri, o pistă pentru concursurile de sărituri, baze de antrenament și echitație și o bază separată pentru echitație în zona Ogoru-Dor Mărunt.
Separat de amplasamentul propus pentru hipodrom, proiectul prevede un centru comercial, trei hoteluri în apropierea bazei de echitație, parcare supraetajată, pistă de biciclete pe o lungime de 30 de kilometri în jurul localității Dor Mărunt și două clădiri de birouri.
Firma deține 70 hectare de teren extravilan și aproximativ 2.600 metri pătrați de teren intravilan în Dor Mărunt, unde vor fi construite birourile și spațiile tehnice necesare primei faze a proiectului.
savePetrochem Technologies vrea să dezvolte proiectul printr-un parteneriat public-privat, la care Romsilva, proprietarul actualei herghelii Dor Mărunt (pe locul căreia se intenționează construirea noului complex) și a terenului să participe cu acestea.
„Începerea discuțiilor cu părțile implicate în proiect, respectiv Romsilva și Primăria Dor Mărunt, a avut loc în luna mai a acestui an și sperăm că cel târziu la sfârșitul acestui an Romsilva să declanșeze procedura de inițiere a parteneriatului public-privat”, a spus Cezar Petrescu, care estimează valoarea proiectului la 65-66 milioane de euro, investiție care se va derula în două faze.
Firma Petrochem Technologies a fost înființată în toamna anului trecut și are ca obiect de activitate ingineria și consultanța tehnică.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302