Noma nu reuşeşte să obţină a treia stea Michelin

Noma nu reuşeşte să obţină a treia stea Michelin
person Horeca
access_time_filled

Noma nu reușește să obțină a treia stea Michelin

Restaurantului danez Noma, al lui Rene Redzepi, nu i s-a acordat și a treia stea Michelin în ultimul Ghid Michelin al Principalelor Orașe din Europa. Nici un restaurant nou, care să dețină trei stele Michelin, nu a mai apărut în ghidul orașelor europene din 2011.

noma-exterior

Restaurant Noma, exterior

Noma, restaurantul care a deținut prima pozițe în topul restaurantelor lumii realizat de S.Pellegrino, și-a păstrat cele două stele Michelin încă din anul 2007, dar în ghidul din acest an nu a intrat în elita restaurantelor de trei stele.

Noma interior

Restaurant Noma, interior

Gastronomia lui Redzepi a obținut pentru restaurantul din Copenhaga mult așteptata celebritate, iar recenta lansare a cărții de bucate intitulată Noma: Time and Place in Nordic Cuisine a constituit sursă de inspirație pentru mulți chefi.

Atenția tuturor din lumea gastronomiei se va îndrepta, în luna următoare, către Londra unde se vor întâlni chefi din întreaga lume pentru a vedea unde se vor situa restaurantele lor în cadrul galei 50 Best Restaurant Awards 2011, moment în care vom afla cu toții dacă Noma reușete să-și păstreze poziția de lider.

MG2011

Ghidul Michelin al Principalelor Orașe ale Europei din 2011, a acoperit 44 de orașe din 20 de țări, și au fost adăugate șase noi resturante cu două stele Michelin din Paris, Madrid, Zurich și Londra. Budapesta se mândrește acum cu al doilea restaurant cu o stea Michelin, Onyx și cu patru localuri care au obținut statutul Bib Gourmand. Acest statut, spun reprezentanții ghidului Michelin, reflectă dezvoltarea rapidă a trendului servirii mesei în oraș care se manifestă în capitala Ungariei.

onyx Budapest

Restaurant Onyx Budapesta

Ghidul prezintă, de asemenea, 39 de noi restaurante deținătoare de o stea Michelin, plus patru noi localuri de două stele: Tim Raue în Berlin, Haerlin în Hamburg, Zum Hirschen în Stuttgart și El Club Allard în Madrid și 58 noi Bib Gourmand.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302