Noutăţi în legislaţia de clasificare turistică

Noutăţi în legislaţia de clasificare turistică
person Horeca
access_time_filled

Guvernul României a aprobat în sedința din 18 mai 2011, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Hotărârea pentru modificarea ordonanței de urgență privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism, H.G. nr. 1267/2010.
pensiuneromPrin noile prevederi se clarifică, în principal, aspecte referitoare la corelarea cuantumului amenzilor cu gradul de pericol social al faptei contravenționale prin introducerea unor noi sancțiuni pentru nerespectarea obligațiilor instituite în sarcina operatorilor economici din turism. De exemplu, desfășurarea activității în structuri de primire turistică neclasificate va fi sancționată contravențional cu amendă între 40.000 lei și 50.000 lei, iar activitatea în structuri de primire turistică cu certificate de clasificare expirate va fi sancționată contravențional cu amendă între 20.000 lei și 40.000 lei, față de amenda cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei aplicată până în prezent, pentru ambele situații.
„Prin prevederile avute în vedere la modificare, s-a dorit continuarea eforturilor de eliminare a desfășurării activităților turistice „la negru”, făcându-se precizări explicite asupra unor obligații care incumbă operatorilor economici din domeniul turismului”, se arată în comunicatul de presă emis de MDRT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302