Veşti bune pentru turism de la Organizaţia Mondială

Veşti bune pentru turism de la Organizaţia Mondială
person Horeca
access_time_filled

Conform ultimului barometru al Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), sosirile turistice internaționale au crescut în primele luni ale anului 2011 cu 5%, consolidând creșterea de 7% înregistrată în această industrie în 2010. La nivel mondial, sosirile turiștilor internaționali au depășit 124 de milioane în primele 2 luni ale anului 2011, de la 119 milioane câte au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.
vizitorsCreșterea a fost pozitivă în toate regiunile din lume, cu excepția celor din Orientul Mijlociu și din Nordul Africii. America de Sud și Asia de Sud au condus creșterea  în această industrie, (ambele înregistrând o creștere de 15% la începutul lui 2011), urmate de Africa Subsahariană (+13%) și Europa Centrală și de Est (+12%).
Rezultatele au fost mult mai bune decât s-a așteptat în Europa, acestea fiind influențate și de revenirea Europei Centrale și de Est, dar și de temporara reorientare a turiștilor din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu, care au înregistrat scăderi ale sosirilor turistice de -9%, respectiv -10%.
Sosirile turiștilor internaționali vor crește cu 5% în 2011
Potrivit previziunilor emise de UNWTO la începutul anului, sosirile turiștilor internaționali se estimează că vor crește cu 4-5% în 2011. Impactul recentelor evenimente din Nordul Africii și din Orientul Mijlociu, precum și tsunami din Japonia, nu vor afecta substanțial această creștere preconizată, potrivit secretarului general al UNWTO, Taleb Rifai.
Încasările din turismul internațional au depășit 690 de euro
Încasările din turismul internațional au depășit 919 miliarde de dolari la nivel mondial (693 de miliarde de euro), de la 851 miliiarde de dolari (610 miliarde de euro) în 2009. Încasările din turismul internațional au crescut așadar cu 5%, iar sosirile turiștilor internaționali au crescut cu 7%, arătând relația strânsă dintre cei doi indicatori.
USA, cele mai mari încasări din turism
Care sunt națiunile cu cele mai multe sosiri ale turiștilor internaționali? Potrivit celui mai recent barometru al UNWTO, Franța ocupă locul 1, Statele Unite ale Americii locul 2 și China locul 3, după o puternică revenire a acestei țări. Din punctul de vedere al încasărilor din turism, USA ocupă locul 1, însă China vine puternic din urmă, pe locul 4, imediat după Franța.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302