Numărul turiştilor moldoveni în România a crescut cu peste 20%

Numărul turiştilor moldoveni în România a crescut cu peste 20%
person Horeca
access_time_filled

Sosirile turiștilor moldoveni în România au înregistrat o creștere de 21% în decursul anului trecut, iar înnoptările acestora în țara noastră au crescut cu 20% potrivit Ministerului Turismului, care participă în perioada 5-8 aprilie la cel mai important târg de turism din Republica Moldova „Tourism. Leisure. Hotels 2012”.
Ministrul turismului, Cristian Petrescu a declarat în acest sens că „România este una dintre destinațiile de top pentru turiștii din Republica Moldova, participarea țării noastre, în calitate de invitat de onoare, la actuala ediție a târgului fiind un excelent prilej pentru promovarea destinațiilor românești pe această piață. Pentru anul trecut, comparativ cu 2010, avem o creștere a sosirilor turiștilor moldoveni în România de 21% și o creștere a înnoptărilor de 20%. Sunt cifre peste media de 13%, cât a reprezentat brrancreșterea numărului de turiști străini care ne-au vizitat țara anul trecut. Vorbim, iată, despre un interes tot mai mare al turiștilor moldoveni pentru ceea ce România are de oferit, iar acest lucru s-a văzut încă din prima zi a târgului, standul țării noastre fiind punctul central de atracție în rândul vizitatorilor. Există, în acest moment, peste 100.000 de moldoveni care au și cetățenia română și care pot călători astfel fără viză în țara noastră”.
„Tourism. Leisure. Hotels 2012” este cea mai importantă expoziție internațională de turism din Republica Moldova, destinată atât publicului larg, cât și operatorilor profesioniști naționali și internaționali. Standul național al României este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului are o suprafață de 100 mp, cu patru laturi deschise, fiind cel mai mare spațiu expozițional, și găzduiește 13 expozanți (turoperatori, agenții de turism, reprezentanți ai autorităților publice locale din localități turistice etc.).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302