Thomas Cook se confruntă cu probleme financiare mari

Thomas Cook se confruntă cu probleme financiare mari
person Horeca
access_time_filled

Thomas Cook, cea mai veche companie de servicii de turism din lume, încearcă să atragă o finanțare de 1,2 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de dolari) de la creditori pentru a supraviețui, a relatat publicația Sunday Times. Creditorii, printre care Royal Bank of Scotland (RBS) și Barclays, sunt aproape de aprobarea finanțării, însă acordul ar putea impune condiții greu de îndeplinit pentru grupul britanic, potrivit aceleiași surse.
cook1
În această situație, Thomas Cook urmează să accepte un acord de extindere a maturității creditelor bancare până în 2015, cu mai multe impuneri, inclusiv plata unor dobânzi mai mari și a unui comision unic. De asemenea, creditorii vor dobândi dreptul de a achiziționa până la 5% din acțiunile companiei la un preț prestabilit.
Cook2
Grupul Thomas Cook a avut anul trecut venituri de 9,8 miliarde lire sterline și o pierdere de aproape 400 milioane lire. Datoriile companiei se ridică la 891 milioane lire, potrivit datelor preliminare de la finele anului trecut. Compania a obținut de la creditori, în luna noiembrie 2011, un împumut de 200 milioane lire pentru a supraviețui. Grupul britanic a anunțat în luna martie a acestui an creșterea activității comerciale, datorită unei noi campanii de advertising și upgrade-urilor aduse site-ului companiei. În luna august a anului trecut, directorul general Manny Fondenla-Novoa a părăsit compania, după ce s-a confruntat cu o scădere sistematică a vânzărilor și cu o criză de lichidități.
Cook3
Fondat în urmă cu 170 de ani, grupul Thomas Cook a fost afectat în ultimii ani de condițiile economice dificile din Europa, îndeosebi din Marea Britanie, unde veniturile clienților de bază ai companiei, familiile tinere cu copii mici, au fost afectate dur de deteriorarea situației economice.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302