Oraşul Hamburg a fost desemnat “European Green Capital 2011”

Oraşul Hamburg a fost desemnat “European Green Capital 2011”
person Horeca
access_time_filled

hamburgComisia Europeană a conferit orașului german Hamburg titlul de „European Green Capital 2011” (Capitala Verde a Europei în 2011), după ce în 2010 orașul Stockholm a deținut acest titlu, recunoscând astfel eforturile susținute ale celor 2 orașe de a proteja mediul înconjurător, precum și performanțele realizate în acest sens. Competiția își propune să mobilizeze cât mai multe orașe europene să acționeze în sensul protejării mediului înconjurător.
Potrivit Comisiei Europene, orașul Hamburg a impresionat juriul atât cu performanțele realizate în acest domeniu, dar mai ales cu obiectivele extrem de ambițioase pentru următorii ani. Hamburg a reușit să reducă emisiile de CO2 cu 15% din 1990 până în prezent, iar ținta este de a reduce emisiile de CO2 cu până la 40% până în 2020 și cu 80% până în 2050.
De asemenea orașul și-a triplat sursele de energie regenerabilă în ultimii 12 ani, iar din 2009 are propriul furnizor de energie. Sectorul energiei regenerabile din Hamburg crește de 2 ori mai rapid ca media nemțească, peste 100 de companii în domeniile biomass energy, solar și al vântului fiind localizate în Hamburg. Proiectele recente includ extinderea sustenabilă a rețelei de transport public precum și utilizarea pe o scară din ce în ce mai mare a mașinilor electrice.

hamburg_full
Ca parte a statutului de Capitala Verde a Europei, orașul Hamburg va găzdui în 2012 o serie lungă de evenimente prin care va promova importanța protejării mediului înconjurător și va oferi soluții în acest sens și altor orașe europene. O acțiunie inovativă de acest gen constă în personalizarea unui tren cu „green messages” care va trece prin 18 orașe europene. Numit și Trenui Ideilor, acesta va ilustra cele mai bune practici ecologice ale orașului Hamburg dar va arăta și soluții pentru alte orașe, cu scopul de a proteja mediul.
trainEvenimentele pe care Hamburg le va găzdui anul viitor pentru a marca statutul de capitală verde, își propun mult mai mult decât să promoveze protecția și sustenabilitatea mediului înconjurător pentru cei aproximativ 2 milioane de oameni care trăiesc în acest oraș oraș. Evenimentele vor demonstra cum dezvoltarea urbană sustenabilă poate fi obținută chiar și în regiunile metropolitane.
Hamburg este al treilea port ca mărime din Europa și își propune să devină un lider pe plan mondial în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302