Peste 100 de expozanţi participă la Târgul Winter Holiday

Peste 100 de expozanţi participă la Târgul Winter Holiday
person Horeca
access_time_filled

Operatori de turism din întreaga țară dar și din străinătate participă la Târgul Internațional de Turism Winter Holiday care și-a deschis astăzi, 29 septembrie, porțile, la Palatul Parlamentului. În cadrul unei conferințe de presă, organizatorii – Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) – au anunțat principalele noutăți aduse de ediția din acest an și au abordat câteva subiecte importante pentru turismul autohton.
Ediția toamnă-iarnă a Târgului Winter Holiday 2011 s-a extins cu mult față de ediția precedentă, reușind să atragă nu mai puțin de 112 expozanți, printre care se numără tour-operatori, agenții de turism, companii hoteliere, oficii de turism și peste 10 autorități locale, care își vor prezenta ofertele pentru vacanța de iarnă 2011-2012.

pozPreședintele ANAT, Corina Martin a declarat că principalul obiectiv al acestui târg este acela de a ajuta operatorii de turism să vândă cât mai multe vacanțe de iarnă și de a ajuta turismul intern în primul rând, prin programele speciale oferite de ANAT. Peste 20.000 de vizitatori sunt așteptați la această ediție să treacă pragul târgului, în cele 4 zile de desfășurare.
În cadrul conferinței de presă, partenerii ANAT în organizarea târgului – reprezentanții Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – au abordat un subiect deosebit de important pentru turismul românesc, evoluția numărului de reclamații primite din partea turiștilor români în acest an.
Sorin Mierlea, directorul ANPCPPSR a declarat că în primele 6 luni ale acestui an, din cuantumul total al sesizărilor în domeniul protecției consumatorilor, s-au înregistat 6% pe zona de turism, servicii hoteliere și linii aeriene, o scădere cu 30% față de anul trecut. „Asta este o veste foarte bună, dar să nu uităm că mulți turiști încă nu sunt obișnuiți să reclame neregulile din turism în România și nu își cunosc drepturile”.
Sorin Mierlea a atras atenția faptului că în România există încă foarte puține unități de cazare autorizate: „În luna iunie 2011 pe teritoriul României erau doar 6307 unități de cazare autorizate, din care 1373 de hoteluri și numai 27 de hoteluri cu 5 stele, iar pe partea de pensiuni turistice și agroturistice doar 2925 de unități de cazare erau autorizate. Numărul este infim”.
azi1Alte noutăți anunțate în cadrul târgului au fost lansarea unui program nou dedicat turismului din Delta Dunării, „Delta Dunării pentru Toți”, cu scopul de a atrage cât mai mulți turiști în Deltă, dar și parteneriatul dintre FAPT și magiunul de Topoloveni, care va pătrunde cât de curând în sectorul horeca din România, dar și în circuitele turistice din țară, cu fabrica de la Topoloveni.
Atmosfera la târg era agitată. Operatorii de turism au venit cu speranțe și cu multe oferte atractive și discounturi pentru turiști. „Participăm în calitate de expozant ca și hotelier deoarece târgul Winter Holiday atrage din ce în ce mai mulți vizitatori, potențiali clienți pentru noi, dar și pentru faptul că avem ocazia de a lega parteneriate strânse cu foarte multe agenții și touroperatori”, ne-a declarat Adela Șipoș, Sales&Marketing Manager la Apollo Wellness Club. Conducerea compexului a venit tocmai de la Sângeorgiu de Mureș la Winter Holiday pentru a-și promova afacerea din industria hotelieră. „Suntem pentru prima dată la târgurile Anat și cred că vom deveni clienți fideli”, ne-a declarat Adela Șipoș.
Târgul va fi deschis până duminică, 2 octombrie, între orele 10.00-19.00, iar duminică până la ora 17.00. Biletul de intrare este 10 lei, iar intrarea va fi gratuită în ultimele 2 ore.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302