Bulgarii în alertă: CE vrea să interzică ofertele all inclusive

Bulgarii în alertă: CE vrea să interzică ofertele all inclusive
person Horeca
access_time_filled

Comisia Europeană intenționează să interzică hotelurilor să ofere turiștilor cazare în sistem „all inclusive”, a anunțat cotidianul central bulgar Monitor, citând surse din ministerul bulgar al mediului, preluat de Agerpres. Motivul este acela că în acest fel se irosesc multe produse alimentare care se oferă în timpul meselor, dar nu se consumă și până la urma ajung la gunoi.

european_commission2
Din acest motiv urmează să fie interzise și ofertele promoționale cu produse alimentare din supermarketuri. Datele statistice ale Comisiei Europene arată că numai în Viena în fiecare zi se aruncă pâine cât ar fi de ajuns pentru 200.000 de africani. Până în anul 2013 fiecare stat membru ar trebui să prezinte un plan de reducere a deșeurilor organice.
Bulgaria-garbageÎn Bulgaria deșeurile organice reprezintă aproximativ 50 din totalul deșeurilor, iar vara ponderea lor crește până la 60%.
Cotidianul bulgar scrie că planurile inițiale ale Comisiei Europene prevedeau reducerea cantității de deșeuri pe cap de locuitor până la nivelul de 300 de kilograme pe an.

Acest obiectiv s-a dovedit însă prea ambițios și în prezent media europeană se situează la nivel de 550 de kilograme. Bulgarii produc totuși un pic mai puține deșeuri decât restul europenilor, greutatea anuală a deșeurilor care revin fiecărui locuitor fiind de 470 de kilograme, notează cotidianul.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302