Piaţa hotelieră din Bucureşti, cea mai slabă recuperare din Europa

Piaţa hotelieră din Bucureşti, cea mai slabă recuperare din Europa
person Horeca
access_time_filled

Piața hotelieră din București, cea mai slabă recuperare din Europa

Piața hotelieră din București rămâne în 2011 una dintre cele mai afectate piețe de criza economică globală din Europa, potrivit studiului European Hotel Valuation Index pentru anul 2011, realizat compania de consultanță HVS.

bucuresti global

Venitul medie pe camera de hotel a scăzut cu 40% în 2009, iar în 2010 în ciuda unor semne de redresare, decizia Guvernului de a crește TVA-ul cu 5% a dus la încă o întârziere a revenirii sectorului hotelier.

camera hotel

Deși numărul camerelor de hotel a crescut semnificativ în ultimii 8 ani în București, acest lucru, asociat cu o economie fragilă, a îndemnat hotelierii bucureșteni să scadă tarifele  pentru a-și menține un grad de ocupare al unității rezonabil.

hotel Marroitt

În 2010, gradul de ocupare al hotelurilor bucureștene a fost de 58%, în creștere cu 11% față de 2009, iar tariful mediu pe cameră 86 de euro, ceea ce a însemnat o scădere de 49 euro. Acest lucru plasează Bucureștiul pe locul 31 din 33 de orașe analizate, fiind urmat doar de Sofia și Tallin.

hotel Inter Buc.

La nivel european, anul 2010 a adus o dezvoltare sănătoasă a industriei hoteliere. Două orașe din Germania, Frankfurt și Munich s-au plasat în fruntea performerilor. Saint Petersburg a intrat în top 5 deși în 2009 era pe ultimul loc. Primele 4 orașe care și-au revenit spectaculos în ceea ce privește piața hotelieră au fost orașe din Europa de Vest, și anume: Frankfurt, Munich, Zurich și St. Petersburg.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302